8.4אלף
הדפסה
צ'יפס בתיבול פיקנטי
צ'יפס מתובל בתיבול פיקנטי הוא השדרוג המושלם לצ'יפס שלכם. במקום סתם צ'יפס במלח - מוסיפים תבלינים פיקנטים והופכים את הצ'יפס לחגיגה של ממש. צ'יפס מתובל מתאים כתוספת להמבורגר, סטייק, שניצל ואפילו סתם כנישנוש כייפי.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 4. עדיף אדומים.
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פפריקה חריפה - כפית גדושה
- אבקת שום - כפית
- אבקת בצל - חצי כפית (לא חובה. לא אבקת מרק - אלא תבלין אבקת בצל)
- צ'ילי גרוס - חצי כפית
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה.
- חותכים את תפוחי האדמה למקלות בעובי של קצת יותר מחצי ס"מ. עדיף שיהיו טיפה בשרניים.
- מחממים שמן קנולה ל140 מעלות (מומלץ להשתמש במדחום בישול או צ'יפסר)
- מכניסים את הצ'יפס לשמן מטגנים אותו 8 דקות בדיוק.
- מוציאים את הצ'יפס לקערה.
- מחממים את השמן ל180-190 מעלות - שיהיה ממש רותח.
- מפזרים על הצ'יפס החצי מטוגנים את התבלינים, המלח והפלפל. מי שאוהב יותר פיקנטי - שלא יתקמצן על הפפריקה והצ'ילי הגרוס ויכפיל את הכמות.
- מערבבים היטב שהתבלינים יכסו את כל הצ'יפסים.
- מכניסים את הצ'יפסים חזרה לשמן הרותח לעוד 8 דקות בדיוק.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
מגישים עם מיונז