4.1אלף 
הדפסה
פשטידת תרד ודלורית
מחפשים ארוחה טעימה ובריאה? פשטידת תרד ודלורית היא פשטידה צבעונית, טעימה ובריאה שמתאימה לארוחות משפחתיות ואירוחים.
מרכיבים
- בצל - 1
- תרד - 600 גרם (או 400 גרם תרד ו200 גרם ברוקולי מבושל)
- דלורית - 1 גדולה
- קמח - 3 כפות גדושות
- שום כתוש - שן אחת
- מלח - לפי הטעם
- פלפל - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - קורט
- ביצה - 1
- ריקוטה פלפלים - לא חובה
הוראות הכנה
- חותכים את הדלורית לקוביות גדולות ומבשלים אותה במים ומלח עד להתרככות מלאה.
- בינתיים מטגנים בצל בשמן קנולה.
- כשהבצל מזהיב, מוסיפים את התרד בהדרגה ומאדים אותו (מרוקנים את הנוזלים מהמחבת מדי פעם).
- סוחטים את התרד במסננת.
- מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים ביצה ושלוש כפות גדושות קמח, ומערבבים.
- כשהדלורית רכה, מועכים אותה לפירה ומוסיפים את השום הכתוש, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
- משטחים את התערובת הירוקה בתבנית.
- אופציונאלי- למרוח שכבת ריקוטה פלפלים מעל התערובת הירוקה.
- משטחים את הפירה הכתום מעל השכבה הירוקה.
- אופים בחום של 180 מעלות כשעה, עד שהשכבה הירוקה משחימה והפירה הכתום מתייבש.
זהו! מוכן!
בתאבון!