מתכונים קלים מתכונים צמחוניים קיש קישואים

קיש קישואים

מאת אסף כהן

קיש קישואים

על ידי 14 בינואר 2013

קיש קישואים חלבי זה בעצם פשטידת קישואים נהדרת על בצק פריך. הפשטידה מתאימה לכל אירוע, אירוח או ארוחה משפחתית רגילה. הכיף בהכנת קיש קישואים זה שלמרות שזמן ההכנה הוא לא קצר - ההתעסקות עם המתכון היא מינימלית. מכינים בצק, מלית - מאחדים וישר לתנור.

  • זמן הכנה : 60 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

הכנת הבצק

  • מכניסים למעבד מזון את הקמח המלח והחמאה.
  • מפעילים את המעבד בפולסים (לא רצוף) - עד שמקבלים פרורים פרורים.
  • מוסיפים את הביצים ומפעילים רצוף עד שהבצק מתגבש.
  • מוציאים את הבצק ומאחדים אותו בידיים.
  • עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. בינתיים מכינים את המלית לפשטידה.

הכנת המלית

  • שוטפים היטב את הקישואים - ופורסים אותם לעיגולים (עם הקליפה).
  • קוצצים את הבצל קטן.
  • מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הקישואים ומטגנים עד שהם נעשים שחומים משני הצדדים - אבל רק שחומים לא שרופים!
  • מעבירים לקערה להתקררות.
  • בקערה מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם השמנת, המלח הפלפל ואגוז המוסקט.

הרכבת הפשטידה

  • לאחר שהבצק נח במקרר מספיק זמן - מוציאים אותו מהמקרר ומהניילון.
  • על משטח מקומח היטב מרדדים את הבצק לעובי של בסביבות רבע - חצי ס"מ כל אחד לפי כמה שהוא אוהב. (אני מעדיף רבע ס"מ) חשוב לזכור כי עם בצק פריך עובדים רק כשהוא קר - אחרת החמאה תימס ולא יהיה נוח לעבוד איתו.
  • מגלגלים את הבצק על המערוך - ומעבירים אותו לתבנית משומנת היטב (התבנית הכי טובה - תבנית פאי בקוטר 29 ס"מ - אפשר גם חד פעמית באותו קוטר).
  • מסדרים את הבצק טוב טוב על התבנית (שיהיה צמוד לתחתית והדפנות) ומסירים את העודפים.
  • מסדרים את הקישואים יפה על הבצק.
  • שופכים את תערובת הביצים והשמנת.
  • מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה.
  • מכניסים לתנור ל180 דקות ל35-40 דקות עד שהלמעלה משחים יפה יפה.
  • מי שרוצה - אחרי 25 דקות אפיה, להוציא - לפזר מעט גבינה צהובה מעל ולהחזיר לתנור להמשך אפיה.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: