פשטידת פטריות

מאת אסף כהן

פשטידת פטריות

על ידי 17 בינואר 2013

פשטידת פטריות פשוטה להכנה וכמובן טעימה מאוד - מומלצת לכל אירוע, אירוח וארוחה משפחתית. כמובן שהכי טעים להכין עם פטריות טריות, אבל בפשטידות זה פחות קריטי וגם פטריות משומרות יכולות להשתלב יפה. (האמיצים באמת - יוסיפו אבקת צ'ילי עם התבלינים... זה משדרג את הכל מאוד - לא מומלץ אם יש ילדים...)

  • זמן הכנה : 45 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • לוקחים את כל הפטריות -  פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. (אם משתמשים בפטריות מקופסא - פשוט מסננים היטב מנוזלים)
  • מחממים מחבת גדולה עם שמן זית.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים ביחד עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את השמנת לבישול (לא החמוצה!!) ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, מערביבים בעדינות ומבשלים על אש נמוכה עוד 2 דקות.
  • מעבירים את התערובת לקערה ונותנים לה להתקרר (אפשר לערבב עם כף עץ מדי פעם כדי לשחרר אדי חום).
  • בינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.
  • כשהכל מתקרר לטמפ' החדר מוסיפים את שאר החומרים חוץ משמן הקנולה.
  • עם שמן הקנולה משמנים תבנית אינגליש קייק (אפשר להשתמש בחד פעמית) - חשוב לשמן טוב טוב טוב את כל הדפנות והתחתית.
  • שופכים את הבלילה לתבנית עד לגובה שני שליש - שלושת רבעי גובה (הבלילה תספיק לבערך 2 תבניות סטנדרטיות)
  • מכניסים לתנור ל30-35 דקות.
  • כדי לבדוק אם הפשטידה מוכנה - מכניסים קיסם. אם הוא יוצא יבש (או לא מאוד רטוב) - מוכן.

בתאבון! להגיש עם סלט עלים ברוטב ויניגרט - ובכל אירוע ואירוח.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: