מתכונים קלים מתכונים צמחוניים פשטידת לזניה וכרובית

פשטידת לזניה וכרובית

מאת אסף כהן
פשטידת לזניה וכרובית

פשטידת לזניה וכרובית

על ידי 11 במאי 2014

פשטידת לזניה וכרובית - כשמה כן היא: פסטה, רוטב סלסה רוזה עשיר, גבינה ולזניה. טעימה, משביעה, נראית טוב - וכמובן קלה להכנה. פזטידת לזניה וכרובית מתאימה לאירוחים, ארוחות ערב קלות, חגים ועוד.

  • זמן הכנה : 35 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה למידת אל-דנטה (בערך 2 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה).
  • בינתיים - מפרקים את הכרובית לפרחים, שמים בקערה ומזליפים 2 כפות שמן זית.
  • מערבבים טוב טוב שהשמן יכסה את הכרובית ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
  • מכניסים לתנור ב200 מעלות ל15 דקות עד שהכרובית מתחילה להשחים.
  • בינתיים קוצצים את הבצל.
  • מחממים 2 כפות שמן זית בסיר קטן. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להשחים.
  • מוסיפים את השום הכתוש והצ'ילי הגרוס ומטגנים עוד 10 שניות.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות וכפית מלח ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות (מומלץ לכסות חלקית - כי זה קופץ).
  • מוסיפים את המלח, הפלפל והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  • כשהכרובית מוכנה - מעבירים אותה לקערה גדולה מאוד.
  • קורעים 3 פרוסות גבינה לקרעים ומפזרים על הכרובית ומערבבים.
  • מסננים את הפסטה המוכנה ומוסיפים לקערה ומערבבים.
  • מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים הכל היטב היטב.
  • משמנים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים עם ספריי שמן.
  • שופכים פנימה את התערובת.
  • קורעים את 3 הפרוסות הנוספות ומפזרים מעל התערובת.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל15 דקות.

זהו! מוכן!

להגיש עם פלטת ירקות.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: