4.2אלף
הדפסה
פשטידת לזניה וכרובית
פשטידת לזניה וכרובית - כשמה כן היא: פסטה, רוטב סלסה רוזה עשיר, גבינה ולזניה. טעימה, משביעה, נראית טוב - וכמובן קלה להכנה. פזטידת לזניה וכרובית מתאימה לאירוחים, ארוחות ערב קלות, חגים ועוד.
- זמן הכנה : 35 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- פסטה פנה - 500 גרם
- כרובית - ראש כרובית יפה - לא גדול מדי
- עגבניות מרוסקות - 800 גרם
- בצל - 1 קטן (אפשר סגול)
- שום כתוש - 2
- צ'ילי גרוס - כפית
- תערובת תבלינים איטלקית - כפית (או חצי כפית בזיליקום וחצי כפית אורגנו)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פרוסות גבינה - 6 פרוסות
- ספריי שמן - לפי הצורך
- שמנת מתוקה - 32% - 250 מ''ל
- שמן זית - 4 כפות
הוראות הכנה
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה למידת אל-דנטה (בערך 2 דקות פחות ממה שכתוב על האריזה).
- בינתיים - מפרקים את הכרובית לפרחים, שמים בקערה ומזליפים 2 כפות שמן זית.
- מערבבים טוב טוב שהשמן יכסה את הכרובית ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור ב200 מעלות ל15 דקות עד שהכרובית מתחילה להשחים.
- בינתיים קוצצים את הבצל.
- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר קטן. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להשחים.
- מוסיפים את השום הכתוש והצ'ילי הגרוס ומטגנים עוד 10 שניות.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות וכפית מלח ומערבבים.
- מביאים לרתיחה.
- מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב ומביאים שוב לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות (מומלץ לכסות חלקית - כי זה קופץ).
- מוסיפים את המלח, הפלפל והתבלינים, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
- כשהכרובית מוכנה - מעבירים אותה לקערה גדולה מאוד.
- קורעים 3 פרוסות גבינה לקרעים ומפזרים על הכרובית ומערבבים.
- מסננים את הפסטה המוכנה ומוסיפים לקערה ומערבבים.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ומערבבים הכל היטב היטב.
- משמנים תבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים עם ספריי שמן.
- שופכים פנימה את התערובת.
- קורעים את 3 הפרוסות הנוספות ומפזרים מעל התערובת.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל15 דקות.
זהו! מוכן!
להגיש עם פלטת ירקות.