4.8אלף
הדפסה
פסטה מוקפצת עם ירקות
פסטה מוקפצת עם ירקות בסגנון אסייתי טעים במיוחד. נכון שבד"כ מקפיצים עם נודלס, אבל הפעם מצאתי כי פסטה פנה תתאים הרבה יותר ותשתלב הרבה יותר טוב עם הרוטב, הירקות והטעמים. ניתן גם להשתמש בספירלי (פסטה ביסלי) ולקבל תוצאה טובה. פסטה מוקפצת עם ירקות היא פסטה טעימה מאוד וקלה להכנה.
- זמן הכנה : 3 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- קישואים - 2
- פלפל אדום - 2
- בצל - 1
- גזר - 2
- תירס גמדי - 4-5 (לא חובה)
- שעועית ירוקה - קפואה - 2-3 חופנים
- שמן זית - 2 כפות
- שמן קנולה - 2 כפות
- סויה - 3 כפות
- טריאקי - כף
- מירין - כף
- טבסקו - 10 טיפות (לא חובה) - עדיף בטעם מעושן צ'יפוטלי.
- שמן שומשום - כפית וחצי
- פסטה - חצי חבילה מסוג פנה או ספירלי
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מומלץ לשים מים לפסטה כבר עכשיו ולבשל אותה במקביל למוקפץ - שיהיו מוכנים יחד.
- חותכים את הגזרים, הפלפלים והקישואים לרצועות באורך אחיד.
- פורסם את הבצל לחצאי פרוסות.
- חותכים את התירס הגמדי לשלישים.
- מחממים במחבת גדולה או ווק את שמן הזית יחד עם הקנולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את הגזרים והבצל ומטגנים תוך הקפצה במשך 2-3 דקות עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את הפלפל האדום והקישואים ומקפיצים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את התירס הגמדי והשעועית הירוקה וממשיכים להקפיץ עוד 2 דקות.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים ומקפיצים עוד 5 דקות עד שהכל מתרכך ומורידים מהאש.
- כשהפסטה מוכנה, מסננים מהמים - אבל לא שוטפים.
- מכניסים את הפסטה לתוך המחבת - מדליקים חזר על האש ומקפיצים דקה - שתיים עד שכל הפסטה מצופה רוטב.
זהו! מוכן!