4.3אלף 
הדפסה
פיצה עם בצק בירה
רוצים לשדרג את בצק הבירה שלכם? בצק בירה לפיצה זה שידרוג שהופך את הבצק למתקתק, חמצמץ וטעים במיוחד. פיצה עם בצק בירה מתאימה כמובן גם לילדים כיוון שהבצק מתאדה באפייה, וטעימה במיוחד ככל שהבירה שבה אתם משתמשים טעימה יותר.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 8 דקות
- כמות : 2 - 3 פיצות
מרכיבים
- לבצק בירה
- קמח - 400 גרם
- בירה - 175 מ''ל (חצי בקבוק קטן) של בירה בהירה מהסוג החביב עליכם - שימו לב שהבירה לא תהיה מהמקרר אלא בטמפ' החדר!
- שמן זית - 3 כפות
- שמרים יבשים - כף
- מלח - שלושת רבעי כף
- סוכר - כפית
- לפיצה
- רוטב לפיצה - מתכונים בהמשך
- תוספות לפיצה - לפי הטעם
- גבינה צהובה - 200 גרם מגורדת
- מוצרלה - 200 גרם מגורדת
הוראות הכנה
- מכניסים את הקמח למעבד מזון ומתחילים לערבל עם וו גיטרה במהירות נמוכה.
- מוסיפים את השמרים והסוכר.
- מוסיפים את שמן הזית.
- מוסיפים את הבירה לאט לאט - חשוב שהבירה לא תהיה קרה. שלא תהרוג את השמרים.
- מפסיקים את הערבול.
- מוסיפים את המלח ומאחדים את הבצק בידיים. לשים עוד 4-5 דקות עד לקבלת גוש בצק אחיד וגמיש.
- שמים בקערה מקומחת ומכסים במגבת.
- מתפיחים במשך שעה - להכפלת הנפח.
- בינתיים מכינים רוטב פיצה איטלקי, או רוטב פיצה מהיר.
- מחלקים את הבצק ל2-3 חלקים.
- מרדדים את הבצק על נייר אפיה לעובי הרצוי (בין כמה מ"מ לשלושת רבעי ס"מ)
- יוצקים רוטב פיצה, מוסיפים את התוספות הרצויות ומפזרים גבינות באופן שווה ואחיד על הפיצה.
- מכניסים לחלק התחתון של התנור ב250 מעלות ל8 דקות או עד שהקצוות מתחילות להשחים.
זהו! מוכן!
מגישים עם בירה איכותית!