3.6אלף
הדפסה
פטריות ממולאות גבינה בנוסח פרובנס
פטריות ממולאות גבינה בנוסח הפרובנס אלו פטריות טריות, עם גבינות נמסות שמכוסות בציפוי פריך של פרורי לחם מתובלים - והכל בתנור. פטריות ממולאות גבינה בציפוי פריך מנה ראשונה טעימה, יפה וחיננית שתעזור לפתוח את התיאבון בתחילת כל ארוחה ויכולה גם לשמש כתקרובת מהירה וקלה להכנה לאורחים שקופצים לרגע.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
מרכיבים
- פטריות - סלסלת פטריות - עדיף לא פטריות קטנות מדי ולא גדולות מדי
- גבינה צהובה - 2 פרוסות (או 50 גרם מגורדת)
- מוצרלה - 30 גרם (לא חובה)
- פרמז'ן - 30 גרם (לא חובה)
- כוסברה - כף קצוצה
- פרורי לחם - 2 כפות גדושות
- פפריקה מתוקה - כפית
- אבקת שום - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- שמן זית - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מורידים לפטריות את הרגל ומקלפים את תחילת המעטפת של הפטריה על מנת לחשוף את כל שטח הפנים (שכל החלק השחור יהיה גלוי).
- מסדרים את ראשי הפטריות על תבנית עם נייר אפייה כשהחלק הפתוח כלפי מעלה.
- מערבבים יחד את הגבינות המגורדות.
- ממלאים את ראשי הפטריות בתערובת הגבינות - שימו לב לא ליצור גבעה אלא שהגבינות ימלאו את ראש הפטריה וזהו. שישאר מישור.
- מערבבים בקערה קטנה את פרורי הלחם, הכוסברה הקצוצה והתבלינים.
- מכסים את הגבינות בתערובת פרורי הלחם.
- מזליפים מעט שמן זית על גבי הפטריות ופרורי הלחם.
- מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל180 מעלות ל20-25 דקות עד השחמה של הפרורים והפטריות.
זהו! מוכן!