4.9אלף 
הדפסה
פטריות ממולאות בירקות מוקרמות בגבינה בתנור
הפטריה המושלמת! הפטריה הטרייה ממולאת בגזר ובצל מוקפצים ואז מכסים אותה בשילוב של מספר סוגי גבינות ומכניסים להקרמה בתנור. והתוצאה? פשוט מושלמת. פטריות ממולאות ירקות מוקפצים מוקרמות בגבינה זו מנה מושלמת לפתיחת ארוחה או כחלק מכיבוד בסעודה.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- פטריות - 20. עם ראש גדול - מיועדות למילוי. מומלץ לגוון בין זני הפטריות
- גזרים - 2
- בצל - אחד קטן או חצי גדול
- מוצרלה - 50 גרם מגורדת
- גבינה צהובה - 100 גרם מגורדת
- גאודה - 50 גרם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - לפי הצורך
- ספריי שמן - לפי הצורך
הוראות הכנה
- חותכים את הגזר לרצועות בעובי של פחות מחצי ס"מ ואורך של 1-2 ס"מ.
- פורסים את הבצל לחצאי פרוסות בעובי חצי ס"מ - ואז חותכים כל חצי פרוסה לחצי שיהיו באורך של הגזרים.
- מחממים קצת שמן זית במחבת.
- כשהשמן חם - מוסיפים את הבצל וגזרים.
- מוסיפים מעט מלח ופלפל ומקפיצים ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב קלות והגזר התרכך.
- מוציאים את הגזר והבצל לקערה שיתקרר מעט.
- בינתיים משמנים קלות תבנית עם שוליים גבוהים עם מעט ספריי שמן בתחתית.
- לוקחים כל פטריה ומפרידים אותה מהרגל (אפשר לזרוק אותה או לנשנש אותה - מה שבא לכם).
- פותחים לפיטריה קצת את הקרום שיש בתחתית הראש (איפה שהיתה הרגל) - שיהיה קל יותר להכניס את המילוי.
- מניחים בכל פטריה מהגזר והבצל המוקפצים.
- מערבבים יחד את תערובת הגבינות.
- מניחים כמות נדיבה מתערובת הגבינות על גבי ראש הפיטריה והמילוי.
- מזליפים מעט שמן זית מעל.
- מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל20-25 דק' עד להשחמה של הגבינות.
זהו! מוכן!