מתכונים קלים מתכונים צמחוניים פטריות בטמפורה

פטריות בטמפורה

מאת אסף כהן
פטריות בטמפורה

פטריות בטמפורה

על ידי 9 בספטמבר 2014

פטריות בטמפורה יכולות לשמש כמנה ראשונה יפיפיה וטעימה, כחלק מבופה או כתוספת לארוחה. הטמפורה עוטפת את הפטריה בפריכות וקראנצ'יות ומוסיפה חיים לכל ארוחה. פטריות בטמפורה קל להכין, טעים לאכול - ומומלץ להכין מראש כמות גדולה.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מערבבים יחד את כל מרכיבי הטמפורה בקערה גדולה וטורפים היטב היטב עד שנוצרת בלילה חלקה ללא גושים.
  • מכסים בניילון נצמד ונותנים לבלילה לנוח חצי שעה לפחות.
  • בינתיים שוטפים ומנקים את הפטריות משאריות אדמה - ומורידים להן את קצה הרגל.
  • מחממים שמן עמוק בצ'יפסר או סיר קטן.
  • מכניסים את הפטריות לבלילת הטמפורה ומטביעים אותן בפנים.
  • כשהשמן רותח מאוד - מכניסים את הפטריות בזהירות לשמן הרותח.
  • אם הפטריות צפות - דואגים עם כף עץ או כף טיגון להטביע את הפטריות בשמן.
  • מטגנים עד להשחמה של הטמפורה ומוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן!

מסדרים יפה על צלחת ומזליפים טריאקי וצ'ילי מתוק - או מסדרים בערימה עם רטבים בקעריות קטנות.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: