4.4אלף 
הדפסה
פוטיטו – נתחי תפוחי אדמה מתובלים בתנור
פוטיטו זה שם גנרי לנתחי תפוחי אדמה עבים במיוחד, רכים מבפנים ופריכים מבחוץ, שנעשים בתנור ומשמשים כתוספת נהדרת לארוחות בשריות (ליד סטייק טוב או המבורגר). בגלל שפוטיטו הם נתחים די עבים יש סכנה שבישול לא נכון יגרום לפוטיטו להיות מוכן מבחוץ אבל חי וקשה מבפנים. אז הסוד הוא לתת אפיה ארוכה יותר בתנור - אבל על חום נמוך יותר. וכל אנחנו מבטיחים בישול טוב ורכות מבפנים ופריכות מבחוץ.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 4 צהובים. לא מאוד גדולים אבל לא קטנטנים.
- פפריקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם - לא להתקמצן
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- תערובת תבלינים איטלקית - (או עשבי תיבול יבשים שונים כמו אורגנו, בזילקום וכו') משהו כמו כפית פלוס מינוס
- שמן זית - שליש כוס
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה.
- חותכים את תפוחי האדמה לרבעים לאורך (אם זה תופח אדמה גדול במיוחד - חותכים לשמיניות).
- שמים את הנתחים בקערה ומוסיפים את התבלינים.
- שופכים שמן זית.
- מערבבים הכל בידיים עד שכל תפוחי האדמה מצופים שמן ותבלינים.
- מסדרים על נייר אפיה את הפוטיטו'ס על הגב - כלומר לא על הצדדים - כך הם יעשו יותר טוב.
- מכניסים לתנור ב160 מעלות (עדיף על טורבו) למשך שעה.
זהו! מוכן!
מגישים עם צ'ילי מתוק או מיונז שום.