מתכונים קלים מתכונים צמחוניים פאי רועים טבעוני

פאי רועים טבעוני

מאת אסף כהן
פאי רועים טבעוני

פאי רועים טבעוני

על ידי 25 בדצמבר 2014

בתחילת החורף ובלילות הקרים (יחסית) אני אוהבת שהבית מתמלא ריחות של תבשילים ומאפים. אחד המככבים אצלנו בבית זו הגרסה המשודרגת והטעימה במיוחד למאפה הקלאסי של פאי רועים - מאפה מהמטבח הבריטי או המטבח האירי הכולל בשר טחון שעליו ציפוי העשוי מחית תפוחי אדמה.
הפאי הטבעוני שלי מורכב משלוש שכבות - את שכבת הבשר אני מחליפה בשילוב של פטריות שיטאקי, שמפיניון, כרישה וחציל קלוי על האש. באמצע הוספתי שכבה של עלי מנגולד וקייל (כרוב על) ולמעלה פירה מתפוח אדמה ובטטה. זה דורש קצת התעסקות אבל מבטיחה לכם שזה שווה את המאמץ.
את הפאי אני אוהבת לאפות בכלים אישיים שכל אחד יכול לחמם לו מנה אישית מתי שהוא חוזר מעיסוקיו, ובתוספת סלט זו ארוחה מלאה, מזינה וטעימה.
נשאר רק לעבור למתכון, לבשל ולהתענג על הטעם.

המתכון באדיבות נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא. 

  • זמן הכנה : 60 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

שכבה 1

  • צולים את החצילים בשלמותם עד שהם רכים.
  • פורסים את הפרסה ומטגנים עם קצת שמן זית
  • חותכים את פטריות השיטאקי ומוסיפים לפרסה וממשיכים להקפיץ (בערך חמש דקות)
  • חותכים את פטריות השמפיניון, מוסיפים למחבת וממשיכים לערבב עוד שתי דקות
  • מוסיפים מלח, פלפל.
  • פותחים את החצילים הצלויים ומוציאים את התוכן שלהם. בעזרת מוט חשמלי טוחנים גס את התערובת – התוכן של החצילים עם הפטריות, השום והפטרוזיליה.
  • מסדרים בתבנית גדולה חסינה מחום או בתבניות אישיות חסינות מחום.

שכבה 2

  • חותכים קטן את החלק הלבן של עלי המנגולד, חותכים את החלק הירוק של עלי המנגולד ועלי הקייל.
  • מחממים שמן במחבת ומקפיצים את החלק הלבן, לאחר מספר דקות מוסיפים את עלי הקייל והחלק הירוק של עלי המנגולד. כשהתערובת מתחילה להוציא נוזלים מוסיפים את קליפת הלימון המגורדת, מלח ואגוז מוסקט ומעט מיץ לימון.
  • מסדרים באותה תבנית או בתבניות מעל השכבה הראשונה .

שכבה 3

  • מרתיחים את תפוחי האדמה עם הבטטה במים ומלח עד שהם רכים.
  • מועכים אותם לפירה ומוסיפים כף טחינה וחלב אורז.
  • מסדרים בתבנית או בתבניות מעל עלי המנגולד והקייל.
  • אופים כ- 35 דקות בחום 180 מעלות

להגשה מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה.

מתכון של נועה פרומן נטורופתית ושפית לבישול בריא. מנחת הבית של השף האורגני בכפר חוגלה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: