3.5אלף
הדפסה
עדשים שחורות עם פלחי אפרסמון
המתכון הזה הוא ספק תבשיל וספק סלט - אבל כך או כך מדובר במנה טעימה, מקורית ומרעננת במיוחד. המנה פשוטה מאוד להכנה אבל כמובן שחשוב לזכור להשרות את העדשים כמה שעות לפני תחילת הבישול.
- זמן הכנה : 3h 00 min
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- עדשים שחורות קטנות - כוס
- מים - הרבה
- שמן זית
- בצל סגול - 2 - 3 בינוניים
- סוכר חום - חצי כוס
- חומץ בלסמי - חצי כוס
- חומץ בן יין - רבע כוס
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח - לפי הטעם
- אפרסמון - פרוס לפרוסות
הוראות הכנה
- משרים את העדשים במים כמה שעות.
- מבשלים את העדשים בהרבה מים עד שהן מתרככות – אבל לא מדי. הן צריכות להיות אל דנטה. (איך בודקים? מוציאים קצת ומניחים על קרש. ברגע שאפשר למעוך את העדש עם האגודל לגמרי - מוכן)
- בינתיים קוצצים את הבצלים גס.
- מחממים את שמן הזית במחבת.
- כשהשמן חם - מטגנים את הבצלים עד שהם נהיים שקופים.
- מפזרים עליהם את הסוכר החום, החומץ הבלסמי והחומץ בן יין.
- מבשלים הכל על אש קטנה חצי שעה עד שהכל מצטמצם.
- מערבבים עם העדשים
- מוסיפים פלפל שחור, מלח ואת פלי האפרסמון.
- מערבבים את הכל - ומגישים חם.
בתאבון!