מתכונים קלים מתכונים צמחוניים עדשים שחורות עם פלחי אפרסמון

עדשים שחורות עם פלחי אפרסמון

מאת דבי עיזר
עדשים שחורות עם אפרסמון

עדשים שחורות עם פלחי אפרסמון

על ידי 17 באוקטובר 2011

המתכון הזה הוא ספק תבשיל וספק סלט - אבל כך או כך מדובר במנה טעימה, מקורית ומרעננת במיוחד. המנה פשוטה מאוד להכנה אבל כמובן שחשוב לזכור להשרות את העדשים כמה שעות לפני תחילת הבישול.

 

מרכיבים



הוראות הכנה

  • משרים את העדשים במים כמה שעות.
  • מבשלים את העדשים בהרבה מים עד שהן מתרככות – אבל לא מדי. הן צריכות להיות אל דנטה. (איך בודקים? מוציאים קצת ומניחים על קרש. ברגע שאפשר למעוך את העדש עם האגודל לגמרי - מוכן)
  • בינתיים קוצצים את הבצלים גס.
  • מחממים את שמן הזית במחבת.
  • כשהשמן חם - מטגנים את הבצלים עד שהם נהיים שקופים.
  • מפזרים עליהם את הסוכר החום, החומץ הבלסמי והחומץ בן יין.
  • מבשלים הכל על אש קטנה חצי שעה עד שהכל מצטמצם.
  • מערבבים עם העדשים
  • מוסיפים פלפל שחור, מלח ואת פלי האפרסמון.
  • מערבבים את הכל - ומגישים חם.

בתאבון!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: