מתכונים קלים מתכונים צמחוניים סמבוסק פיצה

סמבוסק פיצה

מאת אסף כהן
סמבוסק פיצה

סמבוסק פיצה

על ידי 10 ביולי 2013

סמבוסק פיצה הוא הסמבוסק הקלאסי הטעים והטוב. רוטב פיצה נהדר, גבינות נמסות בפנים - והכל עטוף בבצק רך וכל כך טעים. יאללה! לעבודה!

  • זמן הכנה : 2h 20 min
  • זמן בישול : 20 דקות
  • כמות : 20 סמבוסקים

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים עם הבצק

  • שמים את המים בקערה - מוסיפים את השמרים ומערבבים עם כף.
  • מוסיפים את אבקת האפייה והסוכר ומערבבים.
  • נותנים לתערובת 2-3 דקות להתחיל לעבוד ומוסיפים כוס קמח ומערבבים.
  • מוסיפים את שאר הקמח והמלח ומתחילים ללוש בידיים.
  • לשים עד שנהיה בצק יציב וגמיש. אם יבש מדי - מוסיפים טיפונת מים. אם רטוב - מוסיפים טיפונת קמח.
  • כשהבצק מתייצב - שמים בקערה ומכסים במגבת.
  • משאירים לתפיחה לשעתיים.

אחרי שעה התפחה מתחילים להכין את רוטב הפיצה

  • מכינים את רוטב הפיצה מהמתכון פה - חצי כמות תספיק. (אני לא אמור לגלות לכם - אבל גם קטשופ יעשה את העבודה למי שמתעצל... אבל הרוטב פשוט מדהים ושווה להשקיע)
  • נותנים לרוטב להתקרר.

ההתפחה הסתיימה והרוטב התקרר - מכינים את הסמבוסק

  • מקמחים משטח מרדדים עליו את הבצק (לא הכל בבת אחת - בכל פעם שליש או חצי) לעובי של 2 מ"מ.
  • קורצים עיגולים עם חותכנים (בקוטר 10 ס"מ בערך).
  • שמים קצת רוטב על כל עיגול ומורחים עם גב הכפית - ומשאירים ס"מ בשוליים ללא רוטב.
  • מפזרים מעט גבינות ותוספות.
  • מניחים כל סמבוסק בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • ממלאים את כל העיגולים. את הבצק שנשאר ממחזרים ע"י לישה קלה ורידוד - ועושים עוד עיגולים עד שנגמרת המלית.
  • לאחר שסיימנו להכין את כל הסמבוסקים - מכניסים לתנור כבוי ומשאירים 20 דקות לתפיחה שניה.
  • מוציאים - מושכים כל סמבוסק בביצה טרופה ומפזרים הרבה שומשום.
  • מחממים את התנור ל180 מעלות.
  • מכניסים את הסמבוסקים לתנור ל20 דקות - עד להשחמה יפה של הסמבוסק.

זהו! מוכן!

מגישים עם סלט קצוץ או סלט ירוק.

בתאבון!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: