4.1אלף 
הדפסה
סמבוסק פיצה
סמבוסק פיצה הוא הסמבוסק הקלאסי הטעים והטוב. רוטב פיצה נהדר, גבינות נמסות בפנים - והכל עטוף בבצק רך וכל כך טעים. יאללה! לעבודה!
- זמן הכנה : 2h 20 min
- זמן בישול : 20 דקות
- כמות : 20 סמבוסקים
מרכיבים
- לבצק
- קמח - 2 ורבע כוסות
- מים פושרים - כוס
- שמרים יבשים - 7 גרם (קצת יותר מחצי כף)
- אבקת אפייה - כפית
- סוכר - 2 כפיות
- מלח - כפית
- למלית
- רוטב פיצה - קישור למתכון - בהמשך
- גבינה צהובה - 100 גרם מגורדת
- מוצרלה - 100 גרם מגורדת
- זיתים - קצוצים (לא חובה)
- פלפל חריף - 1 (לא חובה)
- להרכבת הסמבוסק
- ביצה - אחת
- שומשום - בכיף
הוראות הכנה
מתחילים עם הבצק
- שמים את המים בקערה - מוסיפים את השמרים ומערבבים עם כף.
- מוסיפים את אבקת האפייה והסוכר ומערבבים.
- נותנים לתערובת 2-3 דקות להתחיל לעבוד ומוסיפים כוס קמח ומערבבים.
- מוסיפים את שאר הקמח והמלח ומתחילים ללוש בידיים.
- לשים עד שנהיה בצק יציב וגמיש. אם יבש מדי - מוסיפים טיפונת מים. אם רטוב - מוסיפים טיפונת קמח.
- כשהבצק מתייצב - שמים בקערה ומכסים במגבת.
- משאירים לתפיחה לשעתיים.
אחרי שעה התפחה מתחילים להכין את רוטב הפיצה
- מכינים את רוטב הפיצה מהמתכון פה - חצי כמות תספיק. (אני לא אמור לגלות לכם - אבל גם קטשופ יעשה את העבודה למי שמתעצל... אבל הרוטב פשוט מדהים ושווה להשקיע)
- נותנים לרוטב להתקרר.
ההתפחה הסתיימה והרוטב התקרר - מכינים את הסמבוסק
- מקמחים משטח מרדדים עליו את הבצק (לא הכל בבת אחת - בכל פעם שליש או חצי) לעובי של 2 מ"מ.
- קורצים עיגולים עם חותכנים (בקוטר 10 ס"מ בערך).
- שמים קצת רוטב על כל עיגול ומורחים עם גב הכפית - ומשאירים ס"מ בשוליים ללא רוטב.
- מפזרים מעט גבינות ותוספות.
- מניחים כל סמבוסק בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- ממלאים את כל העיגולים. את הבצק שנשאר ממחזרים ע"י לישה קלה ורידוד - ועושים עוד עיגולים עד שנגמרת המלית.
- לאחר שסיימנו להכין את כל הסמבוסקים - מכניסים לתנור כבוי ומשאירים 20 דקות לתפיחה שניה.
- מוציאים - מושכים כל סמבוסק בביצה טרופה ומפזרים הרבה שומשום.
- מחממים את התנור ל180 מעלות.
- מכניסים את הסמבוסקים לתנור ל20 דקות - עד להשחמה יפה של הסמבוסק.
זהו! מוכן!
מגישים עם סלט קצוץ או סלט ירוק.
בתאבון!