סמבוסק פיצה

מאת אסף כהן
סמבוסק פיצה

סמבוסק פיצה

על ידי 10 ביולי 2013

סמבוסק פיצה הוא הסמבוסק הקלאסי הטעים והטוב. רוטב פיצה נהדר, גבינות נמסות בפנים - והכל עטוף בבצק רך וכל כך טעים. יאללה! לעבודה!

  • זמן הכנה : 2h 20 min
  • זמן בישול : 20 דקות
  • כמות : 20 סמבוסקים

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים עם הבצק

  • שמים את המים בקערה - מוסיפים את השמרים ומערבבים עם כף.
  • מוסיפים את אבקת האפייה והסוכר ומערבבים.
  • נותנים לתערובת 2-3 דקות להתחיל לעבוד ומוסיפים כוס קמח ומערבבים.
  • מוסיפים את שאר הקמח והמלח ומתחילים ללוש בידיים.
  • לשים עד שנהיה בצק יציב וגמיש. אם יבש מדי - מוסיפים טיפונת מים. אם רטוב - מוסיפים טיפונת קמח.
  • כשהבצק מתייצב - שמים בקערה ומכסים במגבת.
  • משאירים לתפיחה לשעתיים.

אחרי שעה התפחה מתחילים להכין את רוטב הפיצה

  • מכינים את רוטב הפיצה מהמתכון פה - חצי כמות תספיק. (אני לא אמור לגלות לכם - אבל גם קטשופ יעשה את העבודה למי שמתעצל... אבל הרוטב פשוט מדהים ושווה להשקיע)
  • נותנים לרוטב להתקרר.

ההתפחה הסתיימה והרוטב התקרר - מכינים את הסמבוסק

  • מקמחים משטח מרדדים עליו את הבצק (לא הכל בבת אחת - בכל פעם שליש או חצי) לעובי של 2 מ"מ.
  • קורצים עיגולים עם חותכנים (בקוטר 10 ס"מ בערך).
  • שמים קצת רוטב על כל עיגול ומורחים עם גב הכפית - ומשאירים ס"מ בשוליים ללא רוטב.
  • מפזרים מעט גבינות ותוספות.
  • מניחים כל סמבוסק בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  • ממלאים את כל העיגולים. את הבצק שנשאר ממחזרים ע"י לישה קלה ורידוד - ועושים עוד עיגולים עד שנגמרת המלית.
  • לאחר שסיימנו להכין את כל הסמבוסקים - מכניסים לתנור כבוי ומשאירים 20 דקות לתפיחה שניה.
  • מוציאים - מושכים כל סמבוסק בביצה טרופה ומפזרים הרבה שומשום.
  • מחממים את התנור ל180 מעלות.
  • מכניסים את הסמבוסקים לתנור ל20 דקות - עד להשחמה יפה של הסמבוסק.

זהו! מוכן!

מגישים עם סלט קצוץ או סלט ירוק.

בתאבון!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: