מתכונים קלים מתכונים צמחוניים סלק ממולא סלט קוסקוס

סלק ממולא סלט קוסקוס

מאת אסף כהן
סלק ממולא בסלט קוסוקוס

סלק ממולא סלט קוסקוס

על ידי 18 בספטמבר 2017

סלק מבושל ממולא בקוסקוס צהוב עם ירקות טריים קצוצים דק דק דק זו מנה ראשונה יפיפיה, צבעונית, טעימה ומיוחדת לכל חג או אירוע. מנה שקל מאוד להכין ותצבע לכם את השולחן בצבעים עזים ויפים וכמובן עם טעם משגע!

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 45 דקות
  • כמות : 6 מנות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים את הסלקים עם הקליפה בתוך סיר וממלאים מים עד לכיסוי ועוד 2 ס"מ בערך.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים 45 דקות על אש בינונית - דואגים שיש כל הזמן בעבוע של המים ושתמיד המים יכסו את הסלק. אם המים מתאדים - מוסיפים מים.
  • בינתיים קוצצים את העגבניות, הפלפל והבצל דק דק דק דק. כמה דק? משהו כמו 2 מילימטר לחתיכה. ממש דק. מומלץ להעזר בסלייסר למי שיש. אם לא - פשוט להשתמש בסכין טובה ולקצוץ היטב.
  • קוצצים גם את עלי הכוסברה דק דק דק.
  • שמים את הירקות הקצוצים והכוסברה בקערה גדולה - הרבה יותר גדולה ממה שהסלט צריך - זה כדי שאח"כ יהיה מקום לערבב עם הקוסקוס.
  • מוסיפים מלח, פלפל ולימון לפי הטעם ומערבבים.
  • שופכים את הקוסקוס מהשקית לקערה.
  • מוסיפים 3 כפות שמן קנולה ומערבבים.
  • מוסיפים פפריקה, כורכום, אבקת שום, מלח ופלפל שחור ומערבבים.
  • מוסיפים את המים הרותחים - מערבבים ומכסים ל5 דקות.
  • אחרי 5 דקות פותחים, מערבבים ומכסים שוב לעוד 5 דקות. הקוסקוס כבר צריך לקבל צבע צהוב ויפה.
  • לוקחים את הקוסקוס - ומתחילים לשפוך לקערה עם הסלט. צריך להזהר שלא יהיה יותר מדי קוסקוס - כי אז הטעמים של הסלט יעלמו. ברגע שיש יחס יפה של קוסקוס צהוב עם הירקות, מערבבים טוב היטב ומניחים בצד.
  • כשהסלק מסיים את הבישול - מוציאים מהמים ושוטפים מתחת לברז מים קרים שיתקרר.
  • תוך כדי שמקררים את הסלק - משפשפים אותו עם האגודלים - וכך הקליפה תתקלף בקלות מהסלק.
  • דואגים שהסלק ישאר ללא קליפה לחלוטין ומניחים בקערה.
  • לוקחים כל סלק, מיישרים לו את שני הצדדים (מורידים את הגבעול והעוקץ)
  • עם כף פריזאית או סכין מעוגלת - מרוקנים את הסלק מהתוכן שלו ומשאירים חצי סנטימטר מהמעטפת.
  • ממלאים את הסלקים בסלט קוסקוס שהכנו.

זהו! מוכן!

אפשר לעטר עם קצת רכז רימונים וגרגרי רימון להשלמת התצוגה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: