4.5אלף 
הדפסה
סלק ממולא בורגול
סלק ממולא בורגול וחמוציות זו מנה ראשונה טעימה ומוצלחת במיוחד. היא קלה להכנה, בריאה, מרשימה וצבעונית. סלק ממולא בורגול וחמוציות מומלץ להכין לאירועים גדולים - כיוון שבקלות ובלי מאמץ ניתן להכין כמויות גדולות.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
מרכיבים
- סלק - 4
- בורגול - 8 כפות גדושות
- חמוציות - חופן
- כוסברה - כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- סילאן - לפי הצורך
- מים רותחים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מכניסים את הסלק עם הקליפה לסיר עם מים קרים.
- מביאים את המים לרתיחה ומבשלים את הסלקים על אש קטנה למשך 35 דקות.
- בינתיים משרים את הבורגול במים רותחים - המים צריכים לכסות את הבורגול ועוד קצת.
- קוצצים את הכוסברה.
- כשהסלק מסיים את הבישול - מסננים אותו מהמים.
- שוטפים כל סלק מתחת לברז תוך שפשוף עז בידיים ובעיקר עם האגודל - וכך קליפת הסלק מוסרת בקלות רבה.
- חותכים עם סכין את החלק התחתון של הסלק - ויוצרים לו בסיס לעמוד.
- מורידים גם את החלק העליון - ומשאירים בצד. הוא ישמש ככובע לסלק.
- בעזרת כפית פריזאית או מרוקן ירקות - מרוקנים את תוכן הסלק (משאירים כחצי ס"מ בשר בדפנות). את מה שהוצאתם - אפשר לנשנש עם מעט מלח, זה טעים מאוד...
- מסננים את הבורגול ומוסיפים לו את הכוסברה והחמוציות.
- מוסיפים כף סילאן ומערבבים הכל.
- ממלאים את הסלקים בנדיבות עד למעלה.
- מוסיפים כפית סילאן לכל סלק מלמעלה וסוגרים עם החתיכה שהורדנו קודם.
- מסדרים בתבנית על נייר אפיה, או תבנית חסינת חום משומנת קלות.
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל25 דקות.
זהו! מוכן!