סלט שורשים ברוטב אקזוטי
אני רוצה להציג בפניכם סלט ירקות שורש ברוטב אקזוטי שהוא כל כך טעים ורענן - שאין ספק שהוא יהפוך למסמר הערב של כל אירוע. את המתכון פיתח השף קולין גילון, השף הראשי של גן האירועים "הוילה" שבגני התערוכה בתל אביב, שמתמחה באירועי קונספט ומצליח לקלוע לטעמו של כל אחד על ידי בניית תפריט אישי ייעודי לכל אירוע. אני לא ויתרתי לו עד שהסכים לשחרר את המתכון הנהדר לטובתכם.
הסלט מורכב כמובן משורשים, והרוטב שלו מתקתק ועדין. סלט השורשים מוגש בקערות אישיות עם נתח עוף בטמפורה (קישור למתכון בהמשך) לכל סועד באופן אישי.
מומלץ להכין את הירקות בבוקר האירוע ולהשרות אותם במי קרח עד לכמה דקות לפני ההגשה.
מרכיבים
- גזרים - 4
- מלפפונים - 4
- צנון - 2. או 7-8 צנוניות.
- עלי בייבי מיקרו - הרבה
- גרעיני רימון - מרימון שלם
- אגוזי פקאן מקורמלים - לפי הטעם (לא חובה)
- שומשום - קומץ לכל סועד
- לרוטב
- פסיפלורה - 1 טריה
- סירופ סוכר - אפשר לקנות או להכין בבית (מתכון מהיר בהמשך) - הכמות תקבע לפי הפסיפלורה
- שמן זית - לפי הטעם
- לימון - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- חותכים את כל הירקות לרצועות דקות ככה לאפשר באורך 2-3 ס"מ. (מומלץ להשתמש במנדולינה למי שיש). אם משתמשים בצנוניות - פורסים אותן דק וחוצים ל2.
- מעבירים את הירקות החתוכים לקערה עם מים וקרח לשעתיים לפחות (אפשר להכין בבוקר ולהשאיר במי קרח עד כמה דקות לפני ההגשה) ובינתיים מכינים את הרוטב ואת העוף בטמפורה. (רק את העוף - בלי הרוטב! ואפשר להסתפק בחצי הכמות)
הרוטב האקזוטי
- מכינים את סירופ הסוכר (מערבבים כמות שווה של סוכר ומים - למשל חצי כוס סוכר וחצי כוס מים ומערבבים על אש בינונית עד שהם מתאחדים ומסמיכים).
- חוצים את הפסיפרולה ל2 חצאים ומרוקנים אותה עם כפית לקערה. מוסיפים סירופ סוכר בכמות של הפסיפלורה.
- מוסיפים לימון, קצת שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם.
- מערבבים הכל עד שהכל מתאחד.
מגישים
- לקראת ההגשה מסננים את הירקות מהמים הקפואים מניחים בקערה, מוסיפים את עלי הבייבי, גרעיני הרימון והפקאן - ומזליפים רוטב. לא מזליפים את כל הכמות אלא עד שהכל מצופה.
- מחלקים את הסלט לקעריות הגשה אישיות, מקשטים בשומשום ומניחים נתח או שניים של עוף בטמפורה עם קיסם בכל צלוחית.
זהו! מוכן!