סלט קינואה סלק

מאת דבי עיזר

סלט קינואה סלק

על ידי 22 באוקטובר 2012

מחפשים סלט שהוא כמו ארוחה שלמה, או תוספת נהדרת לכל ארוחה? סלט קינואה עם סלק הוא סלט בריא, מרענן וגם נראה נפלא.

 

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 50 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את הסלקים לסיר עם מים קרים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עד שכשדוקרים את הסלק עם סכין - היא עוברת לצד שני בלי מאמץ.
  • מוציאים את הסלקים מהמים, מחכים כמה דקות להתקררות ומקלפים אותם (הקליפה תרד בקלות).
  • שוטפים היטב את הקינואה.
  • מבשלים את הקינואה בשתי כוסות מים עם כפית מלח וכף שמן במשך 16 דקות (כמו שמבשלים אורז).
  • מעבירים לקערת הגשה.
  • מגרדים את הסלקים על הצד הקטן ביותר של הפומפיה.
  • מוסיפים את הסלק המגורד לקינואה.
  • מוסיפים את שמן הזית, הלימון, הבצל הירוק, הפטרוזיליה, החמוציות והצנוברים.
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • מערבבים יפה יפה.
 
זהו! מוכן.
הסלט נשמר נהדר כמה ימים במקרר.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: