3.9אלף 
הדפסה
סלט פסטה עם ברוקולי ופלפל קלוי
סלט פסטה קר עם ברוקולי, אפונה, פלפל קלוי ועוד המון דברים טובים וטעימים. נהדר לארוחת ערב קלה או תוספת לארוחה גדולה. ובונוס: 2 הצעות לרטבים נהדרים.
את הסלט מומלץ להכין כמה שעות מראש ולהגיש קר מהמקרר.
- זמן הכנה : 60 דקות
מרכיבים
- לסלט
- פסטה - חצי חבילה (250 גרם) בצורת ביסלי
- ברוקולי - 400 גרם (חצי שקית מהקפואים הסופר)
- אפונה - קפואה - חצי כוס
- זיתים - ירוקים או שחורים - חצי כוס חתוכים לטבעות
- גזר - אחד גדול
- פלפל אדום - אחד גדול
- בצל סגול - חצי בינוני
- הצעת רוטב ראשונה - חלבי
- מיונז - 2 כפות גדושות
- חרדל - חצי כף
- חלב - 3 כפות
- חומץ בן יין - 2 כפות
- מיץ לימון - 2 כפיות
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- סוכר - חצי כפית
- הצעת רוטב שניה - פרווה
- שמן זית - 4 כפות
- עלי בזיליקום - 5 עלים חתוכים לרצועות
- אורגנו - כף
- פטרוזיליה - רבע צרור
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- קולים פלפל אדום על פי המתכון לפלפל קלוי.
- מבשלים את הפסטה על פי ההוראות לרמת אל-דנטה.
- מרתיחים בסיר אחר מים עם מעט מלח וטיפה מיץ לימון.
- כשהמים רותחים - מכניסים את הברוקולי ומבשלים על אש גבוהה עד שהברוקולי נעשה פריך (להזהר שלא יהפוך לרכרוכי מדי...)
- בזמן שהפסטה והברוקולי מתבשלים - מקלפים וגוררים את הגזר בפומפיה על החלק הגס, קוצצים את הזיתים לטבעות ומכינים את הרוטב הרצוי.
- אם מכינים את הרוטב על בסיס המיונז - מערבבים את כל החומרים במטרפה עד שהם מתאחדים.
- אם מכינים את הרוטב על בסיס שמן - מחממים את השמן מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב עד שכל השמן נצבע ירוק - ומעבירים לצנצנת להתקררות.
- כשהפסטה מוכנה - מסננים אותה מהמים ושוטפים אותה. מסננים שוב ונותנים לכל המים לטפטף החוצה.
- מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את האפונה הקפואה.
- מסננים את הברוקולי מהמים, נותנים לו כמה דקות התקררות - וחותכים אותו לפרחים קטנים. אם יש גבעולים עבים מדי - נפתרים מהם.
- חותכים את הבצל האדום לחצאי עיגול.
- מקלפים את הפלפל הקלוי וחותכים אותו לפרוסות.
- מוסיפים לקערה את הגזר המגורר, הזיתים, הבצל האדום והפלפל הקלוי.
- יוצקים את הרוטב הנבחר על הסלט ומערבבים היטב.
- מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות ועד 6 שעות ומוציאים ממש לפני ההגשה.
- מעבירים לקערת הגשה יפה.
זהו! מוכן!