מתכונים קלים מתכונים צמחוניים סלט פסטה עם ברוקולי ופלפל קלוי

סלט פסטה עם ברוקולי ופלפל קלוי

מאת אסף כהן
סלט פסטה

סלט פסטה עם ברוקולי ופלפל קלוי

על ידי 7 באוגוסט 2013

סלט פסטה קר עם ברוקולי, אפונה, פלפל קלוי ועוד המון דברים טובים וטעימים. נהדר לארוחת ערב קלה או תוספת לארוחה גדולה. ובונוס: 2 הצעות לרטבים נהדרים.

את הסלט מומלץ להכין כמה שעות מראש ולהגיש קר מהמקרר.

  • זמן הכנה : 60 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קולים פלפל אדום על פי המתכון לפלפל קלוי.
  • מבשלים את הפסטה על פי ההוראות לרמת אל-דנטה.
  • מרתיחים בסיר אחר מים עם מעט מלח וטיפה מיץ לימון.
  • כשהמים רותחים - מכניסים את הברוקולי ומבשלים על אש גבוהה עד שהברוקולי נעשה פריך (להזהר שלא יהפוך לרכרוכי מדי...)
  • בזמן שהפסטה והברוקולי מתבשלים - מקלפים וגוררים את הגזר בפומפיה על החלק הגס, קוצצים את הזיתים לטבעות ומכינים את הרוטב הרצוי.
  • אם מכינים את הרוטב על בסיס המיונז - מערבבים את כל החומרים במטרפה עד שהם מתאחדים.
  • אם מכינים את הרוטב על בסיס שמן - מחממים את השמן מוסיפים את עשבי התיבול והתבלינים ומטגנים תוך ערבוב עד שכל השמן נצבע ירוק - ומעבירים לצנצנת להתקררות.
  • כשהפסטה מוכנה - מסננים אותה מהמים ושוטפים אותה. מסננים שוב ונותנים לכל המים לטפטף החוצה.
  • מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את האפונה הקפואה.
  • מסננים את הברוקולי מהמים, נותנים לו כמה דקות התקררות - וחותכים אותו לפרחים קטנים. אם יש גבעולים עבים מדי - נפתרים מהם.
  • חותכים את הבצל האדום לחצאי עיגול.
  • מקלפים את הפלפל הקלוי וחותכים אותו לפרוסות.
  • מוסיפים לקערה את הגזר המגורר, הזיתים, הבצל האדום והפלפל הקלוי.
  • יוצקים את הרוטב הנבחר על הסלט ומערבבים היטב.
  • מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות ועד 6 שעות ומוציאים ממש לפני ההגשה.
  • מעבירים לקערת הגשה יפה.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: