4אלף
הדפסה
סלט כרוב מבושל ברוטב עגבניות
מחפשים תוספת קלילה פשוטה וטעימה בטירוף לארוחה שלכם? סלט כרוב מבושל ברוטב עגבניות ילך מעולה כתוספת למנת בשר או דג ואפילו כמנה בפני עצמו. סלט כרוב מבושל זו מנה קלה להכנה שתשמח לחכות לכם במקרר לשעת רעב.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- כרוב לבן - אחד גדול
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- רסק עגבניות - 100 גרם לכל קילו כרוב
- מים - חצי כוס מים לכל קילו כרוב
הוראות הכנה
- קוצצים את הכרוב לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים מחבת גדולה על אש חזקה.
- כשהמחבת חם מאוד מוסיפים את הכרוב ושופכים מעל מים לפי המשקל שלו (חצי כוס מים לכל קילו כרוב)
- מערבבים קצת (כמה שאפשר כשכרוב עדיין קשיח) ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל וכל 4-5 דקות מערבבים.
- אחרי 25 דקות - מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת רסק העגבניות.
- מערבבים היטב.
- ממשיכים לבשל עוד כ20 דק' עד שהכרוב מתרכך לחלוטין - כשמדי פעם מערבבים. אם הכרוב מתחיל להשחים זה אומר שחסר מים ומוסיפים עוד רבע כוס.
זהו! מוכן!