4.9אלף 
הדפסה
סלט ירקות מוקפצים חם
סלט ירקות מוקפצים חם ומטעים שיכול לשמש כתוספת מצויינת לכל ארוחה. שימוש מעולה למי שנשארו לו רצועות של ירקות ממתכון אחר - או למי שרוצה סלט טעים במיוחד בניחוחות אסייתים.
- זמן הכנה : 3 דקות
- זמן בישול : 8 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- פלפלים - 2 פלפלים ב2 צבעים
- גזרים - 2
- בצל - 1 קטן או חצי גדול
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אורגנו - חצי כפית
- סויה - 2 כפות
- שמן שומשום - כמה טיפות
- שומשום - קורט
- שמן זית - 2 כפות
הוראות הכנה
- מקלפים את הגזרים וחותכים לרצועות בעובי חצי ס"מ ובאורך של 4-5 ס"מ. (אם הגזר הארוך - חוצים את הרצועות).
- חותכים את הפלפלים לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- חותכים את הבצל לחצאי טבעות בעובי חצי ס"מ.
- שמים את כל הירקות בקערה - מוסיפים מלח, פלפל, אורגנו ושמן זית ומערבבים היטב - שכל הירקות יהיו מצופים.
- מחממים מחבת בלי שמן.
- כשהמחבת חמה - מוסיפים את הירקות ומטגנים 3 דקות עד שהפלפלים מתחיל להתרכך.
- מוסיפים סויה ושמן שומשום וממשיים להקפיץ ולערבב עוד 2-3 דקות עד שהגזר מתרכך קלות (לא נהיה ממש רך אלא פשוט לא מאוד קשה).
- מוציאים לקערה ומפזרים מעל שומשום.
זהו! מוכן!