5.2אלף
הדפסה
סלט חצילים ברוטב חמוץ מתוק
אוהבים חצילים? אתם חייבים לנסות סלט חצילים חמוץ מתוק שהוא כל כך קל להכנה וכל כך טעים שאי אפשר להפסיק לאכול אותו. סלט חצילים ברוטב חמוץ מתוק הוא נהדר כתוספת לכל ארוחה. וכל זה - ללא טיגון.
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- לחציל
- חציל בלאדי - 2
- שמן זית - 2 כפות
- לרוטב
- דבש - 2 כפות
- חומץ בלסמי - כף
- שום כתוש - 2 שיניים
- מלח - לפי הטעם
הוראות הכנה
- חותכים את החציל לקוביות.
- מערבבים את קוביות החצילים עם שמן הזית עד שכל הקוביות מצופות היטב.
- מניחים את הקוביות בשכבה אחת בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
- אופים בתנור בחום של 200 מעלות בשתי נגלות או יותר (חשוב שהחצילים יזהיבו יפה ויהיו צלויים ולא מבושלים, ולכן חשוב לשמור על שכבה אחת בתבנית) עד שהם משחימים יפה ומעבירים לכלי עמוק.
- מערבבים בכלי נפרד את חומרי הרוטב. טועמים ומתקנים את התיבול בהתאם לצורך.
- יוצקים את הרוטב על החצילים האפויים ומשרים כחצי שעה לפני ההגשה.
זהו! מוכן!
אפשר להוסיף כוסברה/פטרוזיליה קצוצה. מי שאוהב אפשר להוסיף לרוטב פלפלון חריף קצוץ דק דק או להגדיל את כמות השום.