מתכון לפיצה ביתית – מתכון לבצק ומתכון לרוטב פיצה
כשהיינו קטנים - הספיקה לנו חצי פיתה מרוחה בקטשופ עם פרוסת גבינה צהובה שדחפנו למיקרו לדקה וחצי. היום כשאנחנו איתנים בדעתנו - ברור לנו שפיצה טובה דורשת בצק טוב, רוטב משובח ותערובת גבינות - וכמובן שיהיה קל להכנה - כי למי יש כוח ללוש חצי שעה? אז הנה לפניכם מתכון לפיצה ביתית שלא דורש יותר מדי מאמץ. אפשר להכין אותו בקלות והוא מאוד טעים. אבל לא סתם מתכון לפיצה ביתית - מדובר כאן באחד הרטבים השווים באמת - כי אם כבר מכינים פיצה בבית - לא נסתפק ברסק עגבניות - אלא נשקיע עוד קצת ונכין רוטב לפיצה משובח.
- זמן הכנה : 50 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 3 פיצות בינוניות
מרכיבים
- מצרכים להכנת בצק פיצה
- קמח - 500 גרם
- מים - 2 כוסות
- שמרים יבשים - כף וחצי
- שמן זית - 5 כפות
- מלח - 2 כפיות
- מצרכים להכנת רוטב פיצה
- עגבניות - 6 גדולות אדומות בשלות ויפות
- רסק עגבניות - 100 גרם (קופסה קטנה)
- שמן זית - 3 כפות
- מלח - כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שום כתוש - 2 שיניים
- אורגנו יבש - כף
- בזיליקום יבש - מעט
- מצרכים נוספים
- קמח - למשטח רידוד
- גבינה צהובה - 300 גרם מגורדת
- מוצרלה - 300 גרם מגורדת
- תוספות לפיצה - זיתים, פטריות, תירס, עגבניות, בצל וכו'
הוראות הכנה
כמו שהבטחתי - מדובר במתכון קליל מאוד לבצק שאפשר ורצוי להכין במיקסר. מי שרוצה - כמובן מוזמן ללוש בידיים.
- מכניסים למיקסר את הקמח, מפזרים מעל את השמרים ומפעילים על מהירות נמוכה.
- בהדרגה מוסיפים את כפות השמן.
- מוסיפים את קמצוץ המלח.
- מוסיפים לאט לאט את המים עד שמקבלים בצק אחיד.
- כשנהיה בצק אחיד, יציב ולא מאוד מאוד דביק (הוא יכול להיות קצת דביק) - מפסיקים את המיקסר.
- מפזרים מעט קמח מעל הבצק, מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה כשעה.
- בינתיים נכין את הרוטב.
אופן הכנת רוטב לפיצה
- לוקחים כל עגבניה, ועם סכין מורידים את החלק העליון שלה (איפה שהגבעול) - בעצם מיישרים את החלק העליון שלה.
- עם כפית - מרוקנים את העגבניות מהגרעינים - אבל נזהרים לא להוריד יותר מדי מהבשר של העגבניה.
- מחממים סיר רחב ושטוח עם שמן זית.
- מכניסים את העגבניות ומעמידים אותן על החלק השטוח שישרנו קודם.
- מכסים חלקית את הסיר.
- מטגנים חצי שעה על אש נמוכה – כשמדי פעם מזיזים את העגבניות עם כף עץ - שלא תדבקנה לתחתית.
- לאחר חצי שעה מורידים את המכסה, ובעזרת מזלג - מורידים את הקליפה של העגבניות. הקליפה תרד בקלות יחסית. אם היא לא - תנו עוד 5 דקות בישול ונסו שוב.
- ממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
- לאחר 20 דקות מועכים בעזרת מזלג את כל העסק.
- מוסיפים רסק עגבניות, 2 שיני שום כתושות, מלח, פלפל, אורגנו ובזילקום.
- מבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית.
- זהו, הרוטב מוכן - מכניסים הכל לבלנדר וטוחנים לרוטב את הצורה. (אני מכניס הכל לקופסא וטוחן בבלנדר ידני. עושה את העבודה).
- מניחים את הרוטב בצד שיתקרר קצת. בשלב הזה הבצק כבר מוכן.
אופן הכנת הפיצה
- מקמחים משטח עבודה יפה יפה - אני אוהב לשים נייר אפייה, לקמח אותו ועליו לרדד. יותר נוח.
- לוקחים גוש בצק, מקמחים גם אותו יפה יפה, ומרדדים אותו בעזרת מערוך מקומח לעובי הפיצה האהוב עליכם - בין 1.5 ס"מ ל3 מילימטר. אני אוהב לרדד לעודי של קצת יותר מחצי ס"מ. שיהיה בצקי, אבל מדי.
- לוקחים מזלג, ומחוררים בעדינות את הבצק (לא מאוד! זה לא מצה!).
- בעזרת מצקת קטנה או כף יוצקים מרוטב הפיצה שלנו על הבצק חוץ מהשוליים.
- מפזרים את התוספות האהובות עלינו.
- מפזרים כמות שווה של גבינה צהובה ומוצרלה.
- דוחפים לתנור שחומם ל250 מעלות ל7 דקות - עד שהגבינה מתחילה להשחים מלמעלה.
בתאבון! הפיצה שלכם מוכנה, תקראו לכולם!