3.7אלף 
הדפסה
מוקפץ מתוק חריף
טוב המוקפץ לא באמת חריף - אבל הוא מתוק ופיקנטי יחד בצורה נעימה. מה שכיף במוקפץ מתוק חריף זה שהוא ממש קל להכנה והוא משתלב מעולה עם כל פסטה. לא רק נודלס. אני למשל אוהב להקפיץ אותו עם פנה או ספירלי (ביסלי). הוא טעים, מלא ירקות, מלא טעמים ומומלץ כשרוצים ארוחת ערב מהירה וטעימה במיוחד.
- זמן הכנה : 1 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- בצל - אחד גדול
- פלפל אדום - 1
- גזרים - 2
- קישואים - 2 בינוניים
- שעועית ירוקה - קפואה - 2 חופנים
- צ'ילי מתוק - חצי כוס
- טריאקי - שליש כוס
- כוסברה - 3 כפות קצוצות
- מיץ לימון - 3 כפות
- שמן שומשום - כפית
- שמן קנולה - רבע כוס
הוראות הכנה
- מכיוון שהכנת המוקפץ די מהירה - מומלץ לשים את הפסטה או הנודלס לבישול כך שיהיו מוכנים יחד עם המוקפץ. הכמות המומלצת היא 250 גרם פסטה (חצי חבילה)
- חותכים את הגז הפלפל והקישוא למקלות בעובי חצי ס"מ ובאורך של 4-5 ס"מ.
- פורסים את הבצל לחצאי פרוסות ומפרידים את הטבעות.
- קוצצים גס את הכוסברה.
- בווק או מחבת גדולה מביאים לרתיחה את שמן הקנולה.
- כשהשמן רותח - מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים דקה תוך הקפצה.
- מוסיפים את הקישואים, הפלפל והשעועית הירוקה ומקפיצים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את הלימון, הצ'ילי המתוק והטריאקי ומערבבים היטב תוך הקפצה עוד 2-3 דקות.
- מפזרים מעל 3/4 מהכוסברה הקצוצה וממשיכים להקפיץ עוד דקה עד שהגזר מתרכך קלות.
- מוסיפים את הפסטה המוכנה (מסוננת ממים!) ומקפיצים יחד 2 דקות תוך ערבוב שכל הפסטה תכוסה ברוטב.
- מוציאים את המוקפץ לקערה גדולה.
- מוסיפים את שמן השומשום ומערבבים היטב.
זהו! מוכן!
מגישים בצלחות ומפזרים מעל את שאריות הכוסברה הקצוצה.