4אלף 
הדפסה
מג'דרה – אורז עם עדשים
מג'דרה זה תבשיל של אורז עם עדשים ובצל מטוגן. טעים מאוד, וקל מאוד להכנה. מג'דרה זהו מאכל מזרחי קלאסי המופיע על שולחנם של עדות רבות בישראל - הוא מזין משביע, בריא מאוד והכי חשוב - מאוד מאוד טעים ומתאים לכל ארוחה ואירוע.
- זמן הכנה : 3 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- אורז - 3 כוסות
- עדשים ירוקות - כוס מהקפואים בסופר
- בצל - אחד גדול
- מלח - לפי הטעם (לא להתקמצן)
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- כורכום - כף
- מים רותחים - 5 כוסות
- שמן קנולה - לטיגון
הוראות הכנה
- שוטפים ומנקים היטב את האורז ומניחים לייבוש.
- חותכים את הבצל לחצאי פרוסות.
- מחממים כמות נאה של שמן קנולה בסיר רחב ושטוח. השמן צריך לכסות את כל התחתית.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש נמוכה 10-12 דקות עד שהוא משחים היטב.
- מוציאים את הבצל לקערה.
- מכניסים את האורז לסיר על השמן שנותר ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את העדשים ומערבבים.
- מוסיפים את המלח, הפלפל והכורכום ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים.
- מורידים את האש למינימום וסוגרים את המכסה.
- מבשלים על אש נמוכה מאוד 20 דקות.
- פותחים את המכסה, מוסיפים את הבצל המטוגן וסוגרים לעוד 3 דקות.
זהו! מוכן!