מתכונים קלים מתכונים צמחוניים מג'דרה – אורז עם עדשים

מג'דרה – אורז עם עדשים

מאת אסף כהן
מג'דרה - אורז עם עדשים

מג'דרה – אורז עם עדשים

על ידי 27 בינואר 2014

מג'דרה זה תבשיל של אורז עם עדשים ובצל מטוגן. טעים מאוד, וקל מאוד להכנה. מג'דרה זהו מאכל מזרחי קלאסי המופיע על שולחנם של עדות רבות בישראל - הוא מזין  משביע, בריא מאוד והכי חשוב - מאוד מאוד טעים ומתאים לכל ארוחה ואירוע.

  • זמן הכנה : 3 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שוטפים ומנקים היטב את האורז ומניחים לייבוש.
  • חותכים את הבצל לחצאי פרוסות.
  • מחממים כמות נאה של שמן קנולה בסיר רחב ושטוח. השמן צריך לכסות את כל התחתית.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש נמוכה 10-12 דקות עד שהוא משחים היטב.
  • מוציאים את הבצל לקערה.
  • מכניסים את האורז לסיר על השמן שנותר ומטגנים 2-3 דקות.
  • מוסיפים את העדשים ומערבבים.
  • מוסיפים את המלח, הפלפל והכורכום ומערבבים.
  • מוסיפים את המים הרותחים.
  • מורידים את האש למינימום וסוגרים את המכסה.
  • מבשלים על אש נמוכה מאוד 20 דקות.
  • פותחים את המכסה, מוסיפים את הבצל המטוגן וסוגרים לעוד 3 דקות.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: