מתכונים קלים מתכונים צמחוניים מג'דרה אדומה

מג'דרה אדומה

מאת יעל נתן-גולדשטיין
מג'דרה אדומה

מג'דרה אדומה

על ידי 10 ביוני 2013

מג'דרה אדומה היא מג'דרה עם עדשים כתומות ועגבניה קצוצה. היא קלה להכנה, טעימה ומשביעה - ומומלצת לארוחת ערב קלילה או כתוספת לסעודה גדולה.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שוטפים את העדשים טוב טוב. שמים בסיר עם מים עד כיסוי העדשים ועוד קצת. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד להתרככות (משהו כמו חצי שעה).
  • בינתיים שוטפים את האורז טוב טוב ושמים לייבוש.
  • קוצצים את הבצל והעגבניה.
  • מחממים בסיר 2 כפות שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים את העגבניה וממשיכים לטגן.
  • מוסיפים את האורז ומטגנים עוד דקה תוך ערבוב.
  • מוסיפים את המים הרותחים.
  • מוסיפים את המלח והפלפל.
  • מנמיכים את האש למינימום ומבשלים במכסה סגור 18 דקות.
  • כשהאורז והעדשים מוכנים מאחדים אותם ומערבבים עם כף עץ.

זהו! מוכן!

מומלץ לאכול לצד סלט ישראלי קצוץ דק דק.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: