מאפה גבינה ותרד

מאת אסף כהן
מאפה תרד וגבינות

מאפה גבינה ותרד

על ידי 7 באפריל 2014

מאפה תרד וגבינות בתוך בצק עלים פריך שיעשה לכם חגיגה בפה. את המאפה אשתי למדה מחברה שלה ושידרגנו אותו קצת עם תרד שהוסיף טוויסט נהדר לטעם. מאפה בצק עלים עם תרד וגבינות הוא מאפה מצויין לאירוח או אפילו לארוחת ערב משפחתית בתוספת פלטת ירקות ומטבלים. קל להכנה - טעים בטירוף.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 45 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים את מדליוני התרד הקפואים 3 דקות במיקרוגל.
  • מעבירים את התרד למסננת - וסוחטים אותו טוב טוב טוב טוב עם לקקן (לוחצים את התרד עם הלקקן על המסננת - התרד לא יברח) חשוב שהתרד יהיה יבש יבש - מניחים את התרד בצד להתקררות ושימשיך לטפטף.
  • מגרדים את גבינות החמד על פומפיה גסה.
  • מערבבים יחד את התרד והגבינה.
  • מרפדים תבנית עם שוליים גבוהים בגודל של 25* 20 בערך (אפשר ס"מ לפה ולפה) בנייר אפיה.
  • מניחים בתוך נייר האפיה שכבה של בצק עלים - ודואגים שהשוליים יהיו מכוסים גם.
  • שופכים פנימה את המלית של התרד והגבינות.
  • מניחים עוד שכבה של בצק עלים על המלית ומחברים את הקצוות.
  • בעזרת סכין - חורצים שתי וערב על גבי השכבה העליונה של בצק העלים (להזהר - לא להגיע לשכבה התחתונה)
  • טורפים יחד את השמנת, הביצים והשמן.
  • שופכים את הבלילה על גבי בצק העלים - ומחכים שהנוזלים יחלחלו פנימה.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות למשך 45 דקות.
  • מוציאםי ונותנים למאפה 15 דקות התקררות והתייצבות

זהו! מוכן!

עוברים שוב עם הסכין על השתי - וערב ומחלקים חתיכות לאורחים. המאפה צריך להיות מעט מעט רטוב. לא להבהל אם יש קצת נוזלים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: