מתכונים קלים מתכונים צמחוניים לזניה עם פטריות

לזניה עם פטריות

מאת אסף כהן
לזניה עם פטריות

לזניה עם פטריות

על ידי 22 בספטמבר 2011

לזניה היא אחת מאבות המזון כאן בישראל. היא טעימה, משביעה ובעיקר קלה מאוד להכנה ומבוגרים וילדים פשוט טורפים אותה. אבל תמיד אפשר להשקיע טיפה ולתת טוויסט למתכונים המוכרים. אז נכון שבמקור לזניה זה מאכל איטלקי שכולל רוטב בשמל, ראגו ושאר מרכיבים טובים וטעימים. אבל פה בארץ נוהגים להכין לזניה חלבית (בעיקר מטעמי כשרות) בקיצור דרך ועם תוצאה שהיא טעימה לאללה. ואם בא לכם לשדרג את הלזניה החלבית הרגילה שלכם - אתם מוזמנים לעשות כמוני ולהוסיף לה מלא החופן פטריות. מדובר במתכון קל ופשוט שלוקח בדיוק 5 דקות הכנה + 45 דקות בתנור לארוחה מלאה ומצויינת. המתכון שאני מציג כאן הוא ל - 6 מנות ומיועד להכנה בתבנית קטנה (אפשר תבנית אלומיניום קטנה) אבל כמובן שאפשר להכפיל ולשלש את הכמות בהתאם לתבניות שיש לכם. כדי לדעת אם התבנית שלכם מתאימה פשוט תניחו 3 דפי לזניה בתחתית (מותר לשבור פינות). אם הם נכנסים בצפיפות - התבנית מתאימה.

 

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים חוץ מהגבינה הצהובה ועלי הלזניה עד שמתקבלת תערובת יחסית אחידה.
  • בתבנית מניחים 3 עלי לזניה.
  • יוצקים עליהם שכבה של התערובת עד שהכל מכוסה. השכבה צריכה להיות בערך חצי ס"מ.
  • מפזרים פטריות על התערובת.
  • מניחים קומה שניה של עלי לזניה.
  • יוצקים עוד תערובת. גם כאן אפשר לשים פטריות אם אתם רוצים. אני מעדיף שכבה אחת ולא לתת לפטריות להשתלט - בעיקר כי בהמשך נוסיף עוד שכבת פטריות.
  • מניחים עוד שכבת עלים ויוצקים את שארית הרוטב.
  • מכניסים לתנור שחומם ל 180 מעלות למשך 35 דקות.
  • אחרי 35 דקות מוציאים בזהירות מאוד את התבנית ומעבירים את התנור לגריל עליון בחום גבוה.
  • מניחים עוד שכבת פטריות.
  • על הפטריות מניחים גבינה צהובה שתכסה את כל הלזניה.
  • מכניסים את התבנית לתנור ונותנים לגריל לטפל בגבינה הצהובה במשך 10 דקות.
  • מוציאים מהתנור - ושימו לב - לא מגישים מיד את הלזניה אלא נותנים לה 10-12 דקות צינון מחוץ לתנור כדי שכל המרכיבים יתגבשו.

מגישים עם ירקות חתוכים בתיבול קל של שמן זית, מלח גס, קצת בזיליקום ומעט מיץ לימון.

בתאבון!!

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: