מתכונים קלים מתכונים צמחוניים לו מיין – נודלס סיני חריף

לו מיין – נודלס סיני חריף

מאת אסף כהן
לו מיין - נודלס סיני חריף

לו מיין – נודלס סיני חריף

על ידי 16 בנובמבר 2015

לו מיין זו מנת נודלס פיקנטית סינית מסורתית עם ירקות שאפשר להכין בקלות ובמהירות - והטעם נהדר. הירקות מוקפצים רק עד להתרככות, הרוטב מעט פיקנטי ומעט מתקתק ויחד עם הנודלס - מקבלים מנה טעימה, צבעונית ויפה.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכינים את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל האריזה - ומסננים היטב מהמים.
  • מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב בקערה ושמים בצד.
  • פורסים את הפלפל לרצועות בעובי חצי ס"מ.
  • חותכים את הגזר לרצועות בעובי חצי ס"מ.
  • חותכים את הפטריות לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • שוטפים את עלי התרד וחותכים להם עת הזנבות.
  • מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ושטוח (או מחבת גדולה).
  • כשהשמן רותח מוסיפים את השום ומטגנים 20 שניות.
  • מוסיפים מיד את הפלפלים, הגזר והפטריות ומטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות.
  • מוסיפים את התרד ומבשלים עוד 2 דקות עד שכל התרד קמל ומתכווצ'ץ'.
  • מוסיפים את הרוטב (מומלץ להעזר בלקקן שכל הרוטב יכנס).
  • מוסיפים את הנודלס ומערבבים טוב טוב עד שהכל מצופה רוטב.

זהו! מוכן!

מגישים חם עם צ'ופסטיקס.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: