מתכונים קלים מתכונים צמחוניים לבנה

לבנה

מאת אסף כהן
לבנה

לבנה

על ידי 24 במרץ 2014

לבנה זו גבינה מזרח תיכונית עשירה, סמיכה, חמצמצה ומאוד מאוד טעימה. למעשה, לבנה היא אחת הגבינות הכי טעימות וקלות להכנה שיש. פשוט בוחרים יוגורט משובח, מחלב פרה או חלב עיזים - מה שאתם אוהבים יותר (ליוגורט פרה יש טעם עדין יותר) - ונותנים ליוגורט לעשות את שלו.

לצורך המאורע אנחנו צריכים חיתול טטרה - ניתן לקנות בכל חנות מוצרי תינוקות (או להשתמש בכזה שיש לכם בבית - אחרי שעבר מספיק כביסות...)

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שופכים את היוגורט לקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים היטב עם כף או מזלג.
  • בקערה נוספת - מסדרים את חיתול הטטרה - ודואגים שהקצוות יהיו בחוץ.
  • שופכים את היוגורט על החיתול.
  • קושאים את הקצוות - כמה שיותר קרוב ליוגורט.
  • תולים את החיתול במקום גבוה (מומלץ מעל הכיור או מעל קערה - כי הוא מטפטף)
  • וזהו. נותנים לו לטפטף לו לאיוט במשך 12 שעות לפחות.
  • לאחר 12 שעות - פותחים את החיתול ומעבירים את הלבנה לצלחת.
  • משטחים את הלבנה על הצלחת, מזליפים שמן זית ומוסיפים קצת זעתר.

זהו! מוכן!

מגישים עם פיתות.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: