מתכונים קלים מתכונים לחנוכה לביבות קישואים וגזר

לביבות קישואים וגזר

מאת אסף כהן
לביבות קישואים וגזר

לביבות קישואים וגזר

על ידי 26 בנובמבר 2013

מי אמר שלביבות הן רק מתפוחי אדמה? הנה לפניכם לביבות גזר וקישואים מהטעימות שאכלתם מימיכם. הקישוא מביא איתו את הרכות בעוד הגזר מביא את הקריספיות והמתקתקות הנהדרת. לביבות קישואים וגזר הן לביבות טעימות שכולם יאהבו וישבחו.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : 20 לביבות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • גוררים לקערה גדולה את הגזרים והקישואים על פומפיה בחלק הגס.
  • סוחטים היטב את הפיסות המגוררות (לא אמור להיות הרבה נוזלים)
  • מוסיפים את הביצה, הקמח, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  • מחממים שמן בגובה חצי ס"מ במחבת.
  • לוקחים כף בלילה - סוחטים אותה מהנוזלים על דופן הקערה ומכניסים לשמן הרותח. חוזרים על הפעולה עד שאין יותר מקום במחבת.
  • כשרואים שקצוות הלביבות נעשות שחומות (עניין של 3-4 דקות) בודקים את הצד התחתון של הלביבה. ברגע שהוא משחים - הופכים בזהירות בעזרת מרית ומזלג.
  • מטגנים שוב עד השחמה.
  • מוציאים לנייר סופג ומספיגים את שאריות השמן.

זהו! מוכן!

מגישים עם שמנת חמוצה או כך בפני עצמן. תענוג.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: