5אלף 
הדפסה
כרובית שלמה מתובלת בתנור
כרובית שלמה היא תוספת יפיפיה טעימה ונהדרת לכל ארוחה. הכרובית נעשית ללא טיגון בתנור עם תבלינים נהדרים ושמן זית טוב ונותנת לנו כרובית טעימה במיוחד שמתאימה לכל אירוע.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- כרובית - שלמה ויפה
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 4 כפות
- מים - לפי הצורך
- מיץ לימון - כף
הוראות הכנה
- מכניסים את הכרובית בשלמותה לסיר וממלאים במים קרים עד כיסוי ועוד קצת - ומוסיפים כף מיץ לימון.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עוד 3 דקות.
- מסננים את הכרובית מהמים (מומלץ לשמור את המים כדי להכין טחינה) ונותנים לה להצטנן.
- כשהיא קרה שמים אותה בקערה.
- מוסיפים את התבלינים לקערה על הכרובית.
- מוסיפים את השמן ועם הידיים מורחים את השמן התבלינים על גבי כל הכרובית (גם מלמטה).
- מניחים על תבנית עם נייר אפיה.
- מכניסים לתנור ל45 דקות ב180 מעלות או עד שהכרובית מתחילה להשחים יפה בקצוות.
זהו! מוכן!
מגישים עם טחינה או מיונז.