4.1אלף 
הדפסה
כרובית מטוגנת עם טחינה
כרובית בטחינה זה נשנוש טעים וקליל. הכרובית מתובלת קלות, הטחינה מלאה טעמים משובחים - והשילוב הוא מושלם. כרובית בטחינה מתאימה כתוספת לארוחה או נשנוש בפני עצמה. למתכון הזה אני ממליץ על שימוש בטחינה משומשום מלא שהטעם שלה עשיר יותר ויעטוף לכם את הכרובית בצורה מושלמת.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
הוראות הכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל נגיסה.
- מכניסים לסיר עם מים קרים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 5 דקות בבעבוע קל.
- מסננים מהמים ומשאירים כמה דקות להתייבש - בינתיים מכינים את הטחינה.
- שמים בקערה את הטחינה הגולמית, הלימון, המלח ואבקת השום.
- מוסיפים מים תוך ערבוב עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
- טועמים ומתקנים טעמים.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב.
- חוזרים לכרובית. מעבירים את הקרובית לקערה ומתבלים במלח ואבקת שום.
- מחממים שמן קנולה בצ'יפסר או סיר לטיגון.
- כשהשמן רותח מכניסים את הכרובית ל6-7 דקות עד שהיא משחימה ומקבלת צבע יפה - ומוציאים לקערה עם נייר סופג.
זהו! מוכן!
אפשר להזליף את הטחינה על הכרובית - ואפשר לשים בקערה בצד ולהגיש יחד.
מומלץ להתאפק ולא לטרוף ישר מהשמן כי זה חם... המשחק הכי כייפי זה לנסות להגיע מהמטבח לסלון בלי לחסל את כל הכרובית בדרך.