4.2אלף 
הדפסה
כרובית מוקרמת ברוטב בשמל
רוצים לגוון את הכרובית? מחפשים כיבוד משגע לאורחים? כרובית מוקרמת בבשמל זו מנה טעימה מאוד וקלה להכנה. אנחנו מוסיפים גבינה צהובה וממיסים אותה בתוך רוטב בשמל - ומקרימים את הכל בתנור והכרובית הופכת למעדן שאין לתאר.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- כרובית - אחת יפה
- חמאה - 50 גרם
- קמח - 50 גרם
- חלב - 250 מ''ל
- גבינה צהובה - 100 גרם
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - לפי הטעם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- חומץ - כף
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מניחים את הכרובית בסיר - וממלאים מים עד כיסוי ועוד קצת.
- מוסיפים כף חומץ וכפית מלח.
- מביאים את המים לרתיחה ונותנים לכרובית לרתוח 3 דקות.
- מנמיכים את האש ומשאירים לבישול עוד 3 דקות.
- מכבים את האש ומסננים את הכרובית מהמים (אפשר לשמור את המים ולהכין מהם טחינה)
- כשהכרובית מתקררת - מפרקים אותה לפרחים ומסדרים בתבנית חסינת חום עם שוליים גבוהים.
- בינתיים מגרדים את הגבינה הצהובה לפיסות.
- בסיר קטן ממיסים את החמאה בזהירות שלא תשרף.
- כשהחמאה נמסה - מוסיפים את הקמח ומערבבים עד קבלת עיסה.
- מוסיפים בהדרגה את החלב תוך ערבוב מתמיד עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה - זה רוטב הבשמל שלנו.
- מוסיפים מלח ופלפל ואת הגבינה הצהובה וממשיכים לערבב עד שכל הגבינה נמסה לתוך רוטב הבשמל.
- יוצקים את רוטב הבשמל על הכרובית ומפזרים מעל פפריקה ואבקת שום.
- מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ל20 דקות - עד שהגבינה מתחילה להשחים מלמעלה.
זהו! מוכן!
להגיש עם כפות ומזלגות ולטרוף.