מתכונים קלים מתכונים צמחוניים כרובית ופטריות בתנור

כרובית ופטריות בתנור

מאת אסף כהן
כרובית ופטריות בתנור

כרובית ופטריות בתנור

על ידי 10 באוגוסט 2015

מחפשים תוספת טעימה במיוחד? כרובית עם פטריות בתנור עם טיפל'ה כורכום תהפוך לכם את הארוחה לחגיגה. השילוב של הכרובית עם הפטריות והתבלינים הוא פשוט נהדר ומתאים בעיקר לארוחות עם עוף או לארוחות חלביות כשרוצים תוספת טעימה, משביעה במיוחד וקלה מאוד להכנה.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 45 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את הכרובית בשלמותה לסיר וממלאים אותו במים עד לכיסוי ועוד קצת.
  • מוסיפים למים כף חומץ וכף מלח.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עוד 5 דקות.
  • מסננים את הכרובית מהמים (מומלץ לשמור את המים בצד ולהכין מהם טחינה) ומניחים לה להתקרר.
  • כשכרובית מתקררת מפרקים אותה לפרחים ושמים בקערה.
  • מוסיפים לקערה את הפטריות (אם הפטריות גדולות - חותכים כל פטריה ל4. אם הן קטנות - משאירים שלמות).
  • חותכים את הבצל לקוביות גסות ומוסיפים לקערה.
  • מוסיפים את התבלינים וואת שמן הזית.
  • מערבבים את כל הקערה עד שהכל מצופה בשמן זית ותבלינים.
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפיה.
  • מכניסים לתנור ב160 מעלות ל45 דקות.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: