4אלף
הדפסה
כרובית בציפוי פיקנטי
כרובית מטוגנת בציפוי פיקנטי היא טעימה, פריכה ומצוינת לנשנושים או תוספת לארוחה קלה. המשרה קל מאוד להכנה ולאחר השרייה קצרה - הכרובית מקבלת את הטעמים הפיקנטיים של התבלינים ויחד עם הפריכות שמתקבלת מהטיגון העמוק - מקבלים מעדן כרובית בציפוי פיקנטי טעים במיוחד.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
הוראות הכנה
- מכניסים את הכרובית בשלמותה לסיר עם מים קרים מהברז - שכל הכרובית תהיה בתוך המים.
- מוסיפים חומץ ומלח.
- מביאים את הסיר לרתיחה ומבשלים עוד 3 דקות במים רותחים.
- מכבים את האש ומסננים את הכרובית מהמים (מומלץ לשמור את מי הכרובית להכנת טחינה) ונותנים לה כ10 דקות להתקרר.
- מפרקים את הכרובית עם סכין חדה לפרחים בגודל סביר - לא ענקיים מדי ושמים בקערה.
- מערבבים את כל מרכיבי הציפוי יחד וטורפים היטב לקבלת מרקם סמיך מאוד ודביק.
- שופכים את המשרה על הכרובית ומערבבים ומעסים בידיים את הכרובית עד שכולה מצופה בתערובת הקמח והתבלינים.
- סוגרים בניילון נצמד ומשאירים חצי שעה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- כשהשמן רותח מכניסים את הכרוביות בקבוצות ומטגנים 5-6 דקות כל פעם עד להשחמה יפה של פרחי הכרובית - ומוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
מגישים עם צ'ילי מתוק, טחינה או מיונז שום.