6.8אלף 
הדפסה
כרובית בטמפורה
כרובית בטמפורה היא תוספת או כיבוד מצויינים לכל אירוע. קל להכין, טעים לאכול, כולם אוהבים - וניתן להגיש בכל הזדמנות. כרובית בטמפורה יכולה לשמש כנשנוש, תוספת או ארוחה שלמה והיא משביעה וטעימה.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
- לכרובית
- כרובית - ראש שלם או שקית של כרובית קפואה
- מים - לפי הצורך
- חומץ - כף וחצי
- מלח - קורט
- לטמפורה
- קמח - כוס וחצי
- קורנפלור - כף גדושה
- סודה לשתיה - כפית לא גדושה
- פפריקה - כף
- אבקת שום - כפית
- מלח - כף
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אורגנו - כפית
- בזיליקום - חצי כפית
- מים - כוס וחצי - קרים מאוד
- לטיגון
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
מכינים את הכרובית
- אם זה ראש כרובית - מכניסים את כולו לסיר בלי לפרק (אפשר להוריד את העלים), אם הכרובית קפואה - מכניסים אותה כמו שהיא לסיר.
- ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי ועוד 2 ס"מ.
- מוסיפים את החומץ והמלח.
- מביאים לרתיחה, נותנים למים לרתוח 2-3 דקות ומנמיכים את האש לבינונית - נמוכה לעוד 3 דקות ומורידים מהאש.
- מסנננים את הכרובית מהמים (מומלץ לשמור את המים והכין מהן את הטחינה הטעימה בעולם) ונותנים לה להתקרר ולהתייבש.
מכינים את הטמפורה
- מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל ביס.
- מערבבים יחד את מרכיבי הטמפורה עם מטרפה עד שהכל הופך לבלילה חלקה.
- מרתיחים שמן לטיגון עמוק בסיר או צ'יפסר.
- כשהשמן רותח - עובדים ב2 ידיים. יד אחת לוקחת כרובית לתוך הבלילה, יד שניה מצפה את הכרובית בבלילה ומניחה בזהירות בשמן.
- מטגנים את הכרוביות בטמפורה 5 דקות עד להשחמה.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
אפשר להגיש עם טחינה טובה (שעשיתם ממי הכרובית) או צ'ילי מתוק.