כרובית בטמפורה

מאת אסף כהן
כרובית בטמפורה

כרובית בטמפורה

על ידי 8 ביולי 2014

כרובית בטמפורה היא תוספת או כיבוד מצויינים לכל אירוע. קל להכין, טעים לאכול, כולם אוהבים - וניתן להגיש בכל הזדמנות. כרובית בטמפורה יכולה לשמש כנשנוש, תוספת או ארוחה שלמה והיא משביעה וטעימה.

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

מכינים את הכרובית

  • אם זה ראש כרובית - מכניסים את כולו לסיר בלי לפרק (אפשר להוריד את העלים), אם הכרובית קפואה - מכניסים אותה כמו שהיא לסיר.
  • ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי ועוד 2 ס"מ.
  • מוסיפים את החומץ והמלח.
  • מביאים לרתיחה, נותנים למים לרתוח 2-3 דקות ומנמיכים את האש לבינונית - נמוכה לעוד 3 דקות ומורידים מהאש.
  • מסנננים את הכרובית מהמים (מומלץ לשמור את המים והכין מהן את הטחינה הטעימה בעולם) ונותנים לה להתקרר ולהתייבש.

מכינים את הטמפורה

  • מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל ביס.
  • מערבבים יחד את מרכיבי הטמפורה עם מטרפה עד שהכל הופך לבלילה חלקה.
  • מרתיחים שמן לטיגון עמוק בסיר או צ'יפסר.
  • כשהשמן רותח - עובדים ב2 ידיים. יד אחת לוקחת כרובית לתוך הבלילה, יד שניה מצפה את הכרובית בבלילה ומניחה בזהירות בשמן.
  • מטגנים את הכרוביות בטמפורה 5 דקות עד להשחמה.
  • מוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן!

אפשר להגיש עם טחינה טובה (שעשיתם ממי הכרובית) או צ'ילי מתוק.

הדפסה

 

בטח תשמחו להכין גם: