4.5אלף 
הדפסה
כיסונים ממולאים רוטב פטריות
מנה ראשונה נהדרת, מרשימה וטעימה של כיסוני בצק עלים עם רוטב פטריות סמיך ועשיר. רוטב הפטריות משתלב נהדר עם הפריכות של בצק העלים - והופך את הכל למנה ראשונה מושלמת לכל אירוע. המתכון כמובן פשוט מאוד להכנה, וטעים במיוחד.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- כמות : 8 כיסוני בצק
מרכיבים
- כיסוני בצק עלים - ממדף הקפואים בסופר (נקרא גם קונכיות)
- ביצה - 1
- פטריות - 2 סלסלאות
- בצל - אחד
- שמנת לבישול - 500 מ''ל - 15% שומן
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - קורט
- חמאה - 30 גרם
- שמן זית - כפית וחצי
הוראות הכנה
- מסדרים את כיסוני הבצק על נייר אפייה.
- טורפים את הביצה ומושחים את הכיסונים.
- מכניסים לתנור על פי ההוראות (משהו כמו 30 דקות ב180 מעלות - עד השחמה).
בינתיים מכינים את הרוטב
- קוצצים את הבצל דק דק.
- קוצצים את הפטריות דק דק (מי שאוהב יכול לחתוך יותר גס - תלוי בכם)
- ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים את שמן הזית.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב עד שהפטריות מוציאות את הנוזלים שלהן.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
- מנערים טוב את השמנת ומוסיפים לסיר.
- מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש לבינונית - נמוכה ומבשלים 10-15 דקות עד שהרוטב מצטמצם בין רבע לשליש. (תלוי ברמת הסמיכות הרצויה)
מרכיבים את המנה
- מוציאים את הכיסונים מהתנור ובעזרת החלק האחורי של הכפית - מפרקים את הכיפה הקטנה שיש במרכז כל כיסון.
- ממלאים את הכיסון בנדיבות ברוטב פטריות ודואגים שהרוטב ישפך החוצה.
- מניחים את הכיפה שהסרנו קודם מעל.
זהו! מוכן!
מגישים לכל סועד כיסון ממולא אחד - ואז עוד אחד כי בטוח ירצו תוספת.