4.9אלף 
הדפסה
ירקות מאודים בסטימר
הדרך הבריאה והטעימה ביותר להכין ירקות מאודים. הסטימר הוא כלי במבוק (או מתכת) שמאפשר בישול באמצעות אדים - כך שהירקות מתבשלים כמעט ללא איבוד ערכים תזונתיים - אבל מקבלים פריכות וטעם נהדרים.
במתכון אני נותן דוגמא למספר סוגים של ירקות. ניתן כמובן להשתמש כמעט בכל סוג של ירק. פשוט חותכים אותו דק, ודואגים שיכנס כולו לסטרימר ויתן למכסה להסגר. תעשו מה שטעים לכם.
במתכון אני משתמש בסטימר במבוק - אבל ניתן להשתמש בסיר אידוי (כמו זה שמכינים איתו קוסקוס).
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל והגזר לפרוסות.
- מפרקים את ראשי הכרוב והברוקולי.
- חותכים את הפלפל לרצועות רחבות.
- מרפדים את תחתית הסטרימר בעלי כרוב.
- מסדרים את הירקות על הכרוב (לא חייב להיות בשכבה אחת - רק לשים לב שמסדרים בגובה שניתן לסגור עם המכסה.
- מרתיחים את ציר הבקר (או התחליף) בסיר.
- כשהנוזל רותח - מניחים על הסיר את הסטרימר.
- מנמיכים את האש לבינונית נמוכה - ומאדים 15 דקות.
- פותחים את המכסה ומוודאים שהירק הקשה ביותר (במקרה שלנו - הגזר) התרכך. אם לא - ממשיכים עוד 5 דקות.
זהו! מוכן!
ממליחים מעט ומגישים.