מתכונים קלים מתכונים צמחוניים ירקות יער מתובלים בתנור

ירקות יער מתובלים בתנור

מאת אסף כהן
ירקות מתובלים בתנור

ירקות יער מתובלים בתנור

על ידי 9 בפברואר 2015

התוספת המושלמת ליד הסטייק שלכם. הכנתם סטייק מושלם? הוא חייב תוספת מושלמת. ירקות מתובלים בתנור הכוללים תפוחי אדמה, גזר, פטריות ובצל סגול בתיבול עדין ביותר עם שמן זית משובח שיושבים שעה בחום בינוני בתנור ומקבלים טעם פשוט נהדר. מומלץ כמובן כתוספת לכל ארוחה.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 60 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שוטפים את תפוחי האדמה (אנחנו נשתמש בהם עם הקליפה) וחותכים אותם לקוביות גסות.
  • מקלפים את הגזרים וחותכים לחתיכות באורך 2-3 ס"מ.
  • מקלפים את הבצל וחותכים אותו לקוביות גסות
  • שוטפים את הפטריות.
  • שים את הכל בקערה יחד עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מוסיפים שמן זית.
  • מערבבים היטב בידיים עד שכל הירקות עטופים בשמן זית ותבלינים.
  • מעבירים את הירקות לתבנית עם נייר אפיה - בשכבה אחידה.
  • מקלפים את ראש השום מהקליפות החיצוניות (שהשיניים עדיין ישארו מחוברות) - וחותכים עם סכין טובה את ראש השום ל2 לרוחב (כלומר חוצים עם הסכין את כל שיני השום) ומוסיפים לתבנית.
  • מכניסים לתנור ב160 מעלות לשעה שלמה.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: