5אלף 
הדפסה
טורטייה מגולגלת בתנור עם פטריות וסלסה
טורטיית פטריות וסלסה היא אורחת ערב נהדרת וטעימה שמתאימה לימים שאתם רוצים לפנק את עצמכם והמשפחה בארוחת ערב בריאה, טעימה ולא מסובכת להכנה. טרוטיית פטריות וסלסה אמנם דורשת מעט התעסקות - אבל היא לא מסובכת להכנה וטעימה במיוחד.
- זמן הכנה : 40 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- כמות : 4 טורטיות
מרכיבים
- פלפל אדום - 1
- בצל - 1
- פטריות - סלסלה
- צ'ילי מתוק - חצי כוס
- שמנת לבישול - 15% - רבע כוס
- גזר - 1
- עגבניה - 1
- גבינה צהובה - חצי כוס מגורדת או 2-3 פרוסות
- עלי טורטיה - 4
- רוטב סרירצ'ה - לפי הצורך - לא חובה.
- פפריקה מתוקה - כפית
- אבקת שום - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - לפי הצורך
הוראות הכנה
- שמים את הפלפל האדום בתבנית חסינת חום - מזליפים שמן זית ואז עם הידיים מצפים את כל הפלפל בשמן זית ומכניסים לתנור ב230 מעלות ל20 דקות - כשאחרי 10 דקות פותחים, הופכים ומחזירים.
- לאחר שהפלפל נקלה מעבירים אותו לקופסא וסוגרים אותו בפנים לחצי שעה.
- בינתיים קוצצים את הבצל ופורסים את הפטריות.
- מחממים מעט שמן זית במחבת.
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים תוך ערבוב 3-4 דקות.
- מוסיפים מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ואבקת שום ומערבבים.
- מוסיפים את הצ'ילי המתוק והשמנת ומערבבים.
- מבשלים עוד 4 דקות על אש בינונית ומורידים מהאש.
- חותכים את הגזרים לרצועות דקות (מומלץ להשתמש בקולפן ג'וליינים
)
- חותכים את העגבניה לקוביות.
- פותחים ומוציאים את הפלפל האדום מהקופסא האטומה - ומקלפים אותו מתחת לברז. הקליפה אמורה לרדת בקלות. וחותכים את הפלפל לרצועות.
- מחממים את הטורטיות 20 שניות במיקרו.
- לוקחים טורטיה, מניחים עליה 2-3 כפות של תערובת הפטריות והצ'ילי בפס רחב לאורך הטורטיה.
- על פס התערובת מניחים רצועות גזר ופלפל קלוי, גבינה צהובה וקוביות עגבניות (מי שרוצה יכול להוסיף פס רוטב ברירצ'ה חריף שיתן טוויסט נהדר). מגלגלים דק ומניחים על תבנית עם נייר אפייה - כשהפתח כלפי מטה.
- חוזרים על הפעולה עד שכל הטורטיות מגולגלות.
- מכניסים לתנור שחומם ל180 מעלות ל12 דקות.
- בינתיים חותכים סלט ירוק שיוגש כתוספת.
- מוציאים את הטורטיות מהתנור, חוצים אותן באמצע ומגישים.
זהו! מוכן!