מתכונים קלים מתכונים צמחוניים טבעות בצל

טבעות בצל

מאת אסף כהן

טבעות בצל

על ידי 15 בינואר 2013

טבעות בצל הן תוספת נהדרת לצד המבורגר ביתי ואפילו כנשנוש מול הטלוויזיה. טבעות בצל הן פריכות, טעימות ולעיתים הן אפילו יותר כייפיות מסתם צ'יפס. טבעות הבצל מצופות בטמפורה ופירורי לחם. לצורך העניין - הטמפורה היא על בסיס סודה (מים קופצים - לא אבקה) מה שיקנה לה אווריריות ופריכות כאחד.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את הבצלים.
  • פורסים כל בצל לפרוסות בעובי של חצי ס"מ - שלושת רבעי ס"מ.
  • מפרידים את הפרוסות לטבעות טבעות.
  • את הטבעות הקטנות מדי (אלו שהקוטר שלהן קטן מס"מ וחצי) שמים בצד ושומרים לסלט.
  • בקערה שמים את הקמח והקורנפלור.
  • מתחילים למזוג לאט לאט את הסודה ותוך כדי - מערבבים הכל עם מטרפה.
  • מוזגים את הסודה עד שמתקבלת תערובת סמיכה מאוד - אך נוזלית ולא בצקית. כזה שכשאתם מרימים את המטרפה - התערובת נוזלת ממנה לקערה.
  • מוסיפים את התבלינים ובוחשים היטב היטב.
  • ממלאים קערה נוספת בפירורי לחם.
  • לוקחים חופן טבעות בצל - טובלים בבלילה ומעבירים לציפוי בפרורי הלחם.
  • אחרי שהטבעות מצופות יפה יפה - מעבירים לקערה ריקה וחוזרים על הפעולות עד שכל טבעות הבצל מצופות כמו שצריך.
  • מחממים סיר או צ'יפסר עם שמן עמוק ל180 מעלות (רותח מאוד).
  • מכניסים בכל פעם חופן לטיגון.
  • כשהטבעות מזהיבות יפה - מוציאים לנייר סופג.

זהו! מוכן.

מומלץ להגיש לצד המבורגר ביתי או סתם כנשנוש מול הטלוויזיה.

להגיש עם רוטב צ'ילי מתוק או מיונז שום.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: