חמוצים יפניים

מאת אסף כהן
חמוצים יפניים

חמוצים יפניים

על ידי 10 ביוני 2014

חמוצים יפניים שונים מהחמוצים הרגילים שאנחנו מכירים. הרעיון בחמוצים יפניים זה הטריות והפריכות - וכמובן הטעם החמצמץ העדין. לחמוצים יפניים אין טעם חמוץ חזק אלא טעם חמצמץ עדין שמגיע מחומץ אורז ומווסת היטב עם סוכר. הירקות נשארים טריים ופריכים, הם מוכנים במהירות (למלפפונים חמוצים רגילים לוקח 5 ימי הכנה - לחמוצים יפניים מספיקות שעתיים) ואי אפשר להפסיק לנשנש אותם.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • כמות : צנצנת חמוצים
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

מתחילים בהכנת התחמיץ - כיוון שהוא צריך להתקרר.

  • שמים את כל מרכיבי התחמיץ בסיר קטן - ומחממים על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד של התחמיץ.
  • ברגע שכל הסוכר התמוסס - מורידים מהאש (בד"כ אפילו לא מגיעים לרתיחה) - ומשאירים להתקררות לטמפ' החדר.

מכינים את הירקות

  • בעזרת מנדולינה דקה במיוחד (או בסכין טובה אם אתם מיומנים מספיק) פורסים את הגזרים והמלפפונים ושאר הירקות שבחרתם לעובי של 2 מ"מ. (גזרים בלי קליפה - מלפפונים עם קליפה)
  • את הכרוב מפרקים לעלים ופורסים לרצועות בעובי 2 ס"מ ואורך נאה של 5-6 ס"מ.
  • את הפלפל החריף חוצים לשניים.

מכינים את צנצנת החמוצים היפניים

  • לוקחים צנצנת שנסגרת הרמטית (עדיף כזו עם סגר גומי ותפס הידוק).
  • ממלאים אותה בירקות החתוכים בערבוביה (שלא יהיה מצב שירק אחד מתרכז למטה לבד).
  • מוסיפים את התחמיץ וסוגרים היטב.
  • מכניסים למקרר לשעתיים.

אחרי שעתיים החמוצים היפניים מוכנים וטעימים. מומלץ להשאיר 12 שעות כדי שהירקות יתקררו היטב - וכשהחמוצים קרים הם טעימים פי כמה וכמה.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: