6.7אלף 
הדפסה
חלת בצל
חלת בצל היא שדרוג מטורף לטבעות הבצל הרגילות. מדובר בבצל בציפוי פריך ומתובל שכל ביס הוא תענוג. חלת בצל היא התוספת האולטימטיבית לארוחת המבורגרים משותפת והיא גם נהדרת ליד מנת כנפיים טובה - ובקיצור לכל מצב שרוצים תוספת מיוחדת לכמה אנשים.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
- בצלים - 2-3 גדולים ויפים
- קמח - לפי הצורך (בערך 2 שליש כוס)
- ביצים - 2
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית וחצי
- צ'ילי גרוס - כף (לא חובה)
- אורגנו - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
הוראות הכנה
- פורסים את הבצל לפרוסות - טבעות בעובי חצי ס"מ (מומלץ להשתמש במנדולינה).
- מפרקים את הבצל לטבעות (את הקטנות מדי אפשר לשמור בצק לסלט או משהו) - טבעות בתוך קערה.
- מוסיפים לקערה רבע כוס קמח ואת כל התבלינים.
- מערבבים בעדינות (כדי לא לשבור את טבעות הבצל) עד שהבצל יתכסה כולו בקמח ותבלינים.
- טורפים 2 ביצים בקערה נפרדת.
- לוקחים את הבצל מצופה הקמח ומכניסים לקערת הביצים.
- מערבבים היטב ובעדינות בידיים את הבצל בביצה עד שכל הטבעות מצופות מכל הכיוונים.
- מרימים את כל הטבעות בידיים - נותנים להם 2 שניות לטפטף שאריות ביצה לקערה ומחזירים לקערת הקמח.
- מוסיפים עוד רבע כוס קמח ומערבבים שוב בעדינות (יחד עם הקמח שכבר יש בקערה)
- אחרי שהכל מצופה שוב בקמח - לוחצים בעדינות עם הידיים מכל הכיוונים כדי שהכל יתאחד למעין גוש אחרי של טבעות מצופות.
- משאירים את הכל לנוח 5-10 דק'. זה חשוב כי בזמן הזה הטבעות נדבקות אחת לשנייה וישארו מאוחדות גם בטיגון.
- בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מפזרים עוד כף קמח על גבי גוש טבעות הבצל.
- מעבירים את כל גוש הבצל לתוך השמן הרותח (אני נעזר בכף טיגון גדולה).
- מטגנים 4 דקות.
- הפוכים בזהירות ולאט את חלת הבצל בתוך השמן ומטגנים עוד 4 דקות.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
מגישים עם צ'ילי מתוק או כל מטבל אחר שבא לכם.