הום פרייז בתנור

מאת אסף כהן
הום פרייז בתנור

הום פרייז בתנור

על ידי 3 בנובמבר 2014

הום פרייז זו התוספת הכי טעימה שיש. נקודה. עכשיו תוכלו להכין הום פרייז בתנור - כלומר לא רק טעים מאוד אלא גם קצת יותר בריא. בלי טיגון אלא הום פרייז בתנור. ואז נקבל הום פרייז פריך וטעים מאוד - והוא גם יהיה עם קצת פחות ייסורי מצפון.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את תפוחי האדמה (זה לא חובה, סתם יותר אסתטי - אפשר גם להשאיר עם הקליפה אבל לשטוף היטב ולייבש טוב).
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. חוצים באמצע לאורך, ואז כל חצי שוב לאורך - ואז חותכים ל3-4 קוביות גסות. לא יותר. שלא יהיו קטנים מדי.
  • חותכים את הבצל גס.
  • מקלפים את שיני השום ופורסים אותם לפרוסות לא דקות. משהו כמו 3-4 מ"מ כל פרוסה.
  • שמים את תפוחי האדמה, הבצל והשום בקערה.
  • מוסיפים את התבלינים.
  • מוסיפים את שמן הזית ומערבבים טוב טוב בידיים עד שהכל מצופה בתבלינים ושמן.
  • מחממים תנור ל190 מעלות על טורבו.
  • מסדרים את תפוחי האדמה השום והבצל על תבנית עם נייר אפיה ומכניסים לאמצע התנור. חשוב שיהיה גם טורבו וגם תבנית באמצע התנור - כך החום יעטוף את כל המגש מכל הכיוונים.
  • מבשלים 35 דקות.
  • מוציאים, מעבירים לקערת הגשה יפה, שופכים מעל רוטב צ'ילי מתוק ומפזרים שומשום.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: