4.6אלף
הדפסה
הום פרייז בתנור
הום פרייז זו התוספת הכי טעימה שיש. נקודה. עכשיו תוכלו להכין הום פרייז בתנור - כלומר לא רק טעים מאוד אלא גם קצת יותר בריא. בלי טיגון אלא הום פרייז בתנור. ואז נקבל הום פרייז פריך וטעים מאוד - והוא גם יהיה עם קצת פחות ייסורי מצפון.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 5-6 בינוניים מזן דז'ירה (אדמדמים)
- בצל - אחד קטן
- שיני שום - 4-5 שיניים
- פפריקה מתוקה - כף
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 3 כפות
- צ'ילי מתוק - 3 כפות
- שומשום - 2-3 קורט
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה (זה לא חובה, סתם יותר אסתטי - אפשר גם להשאיר עם הקליפה אבל לשטוף היטב ולייבש טוב).
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות. חוצים באמצע לאורך, ואז כל חצי שוב לאורך - ואז חותכים ל3-4 קוביות גסות. לא יותר. שלא יהיו קטנים מדי.
- חותכים את הבצל גס.
- מקלפים את שיני השום ופורסים אותם לפרוסות לא דקות. משהו כמו 3-4 מ"מ כל פרוסה.
- שמים את תפוחי האדמה, הבצל והשום בקערה.
- מוסיפים את התבלינים.
- מוסיפים את שמן הזית ומערבבים טוב טוב בידיים עד שהכל מצופה בתבלינים ושמן.
- מחממים תנור ל190 מעלות על טורבו.
- מסדרים את תפוחי האדמה השום והבצל על תבנית עם נייר אפיה ומכניסים לאמצע התנור. חשוב שיהיה גם טורבו וגם תבנית באמצע התנור - כך החום יעטוף את כל המגש מכל הכיוונים.
- מבשלים 35 דקות.
- מוציאים, מעבירים לקערת הגשה יפה, שופכים מעל רוטב צ'ילי מתוק ומפזרים שומשום.
זהו! מוכן!