מתכונים קלים מתכונים צמחוניים דלעת ערמונים ממולאת בסלט קוסקוס

דלעת ערמונים ממולאת בסלט קוסקוס

מאת יעל נתן-גולדשטיין
דלעת ערמונים ממולאת בסלט קוסקוס

דלעת ערמונים ממולאת בסלט קוסקוס

על ידי 15 ביולי 2013

דלעת ערמונים ממולאת בסלט קוסקוס זו מנה ראשונה נהדרת לכל אירוע. קל להכנה, עשיר וטעים כל כך - שתרצו להכין שוב ושוב. מומלץ גם כארוחת ערב למשפחה.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים כל דלעת לחצי ומכניסים לשקית קוקי.
  • מכניסים לתנור ב200 מעלות ל25 דקות - עד שהדלעות מתרככות.
  • מוציאים את הדלעות מהתנור ומהשקית ומסדרים בתבנית.
  • מערבבים יחד את השום, החומץ הבלסמי, הדבש ושמן הזית - מורחים את הדלעות ומכניסים לתנור ל10 דקות נוספות.
  • בינתיים מכינים את הסלט.
  • מכינים את הקוסקוס עם המים הרותחים שמן הקנולה, מלח ופלפל - או על פי ההוראות של השקית.
  • מוציאים את הדלעות שוב מהתנור.
  • קוצצים את העלים הירוקים ומערבבים עם הקוסקוס.
  • בשלב הזה - בתוך הדלעת יש נוזל מתקתק. מכניסים את הקוסקוס אל הדלעת. מערבבים מעט ובעדינות התוך הדלעת כדי שהטעם ייספג.
  • אופים 10בתנור דקות נוספות.
  • מוסיפים מעט שמן זית על הדלעת.

זהו! מוכן!

בתאבון!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: