4.3אלף 
הדפסה
דלעת ערמונים ממולאת בסלט קוסקוס
דלעת ערמונים ממולאת בסלט קוסקוס זו מנה ראשונה נהדרת לכל אירוע. קל להכנה, עשיר וטעים כל כך - שתרצו להכין שוב ושוב. מומלץ גם כארוחת ערב למשפחה.
מרכיבים
- דלעת ערמונים - 6
- בצל ירוק - 1
- פטרוזיליה
- נענע - חופן
- שום - כפית
- דבש - כפית (אפשר גם סילאן)
- חומץ בלסמי - כפית
- שמן זית - 2 כפות
- קוסקוס דק - כוס (לא מבושל)
- מים רותחים - שלושת רבעי כוס
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן קנולה - כף
הוראות הכנה
- חותכים כל דלעת לחצי ומכניסים לשקית קוקי.
- מכניסים לתנור ב200 מעלות ל25 דקות - עד שהדלעות מתרככות.
- מוציאים את הדלעות מהתנור ומהשקית ומסדרים בתבנית.
- מערבבים יחד את השום, החומץ הבלסמי, הדבש ושמן הזית - מורחים את הדלעות ומכניסים לתנור ל10 דקות נוספות.
- בינתיים מכינים את הסלט.
- מכינים את הקוסקוס עם המים הרותחים שמן הקנולה, מלח ופלפל - או על פי ההוראות של השקית.
- מוציאים את הדלעות שוב מהתנור.
- קוצצים את העלים הירוקים ומערבבים עם הקוסקוס.
- בשלב הזה - בתוך הדלעת יש נוזל מתקתק. מכניסים את הקוסקוס אל הדלעת. מערבבים מעט ובעדינות התוך הדלעת כדי שהטעם ייספג.
- אופים 10בתנור דקות נוספות.
- מוסיפים מעט שמן זית על הדלעת.
זהו! מוכן!
בתאבון!