3.5אלף
הדפסה
גריסיני
גריסיני הוא חטיף איטלקי. מדובר במאפה צר, ארוך, פריך וכל כך טעים שלא תוכלו להפסיק לנשנש מהרגע שהוא יוצא מהתנור. גריסיני יכול לשמש כחטיף, נשנוש או כיבוד טעים בכל אירוע.
- זמן הכנה : 3h 00 min
מרכיבים
- לבצק
- קמח מלא - כוס וחצי
- שמרים יבשים - 2 כפיות
- שמן זית - 2 כפות
- מלח - חצי כפית
- ספריי שמן - לפי הצורך
- מים פושרים - 100 מ''ל
- תוספת
- פרמז'ן - 50 גרם
- אורגנו - 2 כפות
- תוספות אפשריות נוספות
- זרעי אניס
- בצל מיובש / מטוגן - (טיפ: חותכים בצל לרצועות דקיקות ומייבשים בתנור כשעה וחצי על חום של 70-90 מע''צ, ומקבלים בצל מתקתק ופריך
- פפריקה - כורכום
הוראות הכנה
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק פרט למים - כולל התוספת שנבחרה.
- מוסיפים את המים בהדרגה ולשים לבצק אחיד, גמיש ונעים.
- לשים לפחות 10 דקות - לא להתרשל. הבצק תלוי בזה.
- שמים בקערה מקוחמת, מכסים במגבת ומניחים שעתיים להתפחה.
- לאחר שהבצק תפח - חובטים בו במכת אגרוף להוצאת האוויר.
- מעבירים למשטח מקומח ומרדדים לעובי של חצי ס"מ.
- חותכים לפסים ארוכים.
- לוקחים כל רצועה ומגלגלים בתוך תערובת הפרמז'ן-אורגנו. (תוך הוצאת האוויר)
- מסדרים בשורות בתבנית על נייר אפיה ומרססים בשמן זית.
- אופים על חום נמוך, 120-140 מעלות עד להזהבה והתקשות.