גריסיני

מאת יעל נתן-גולדשטיין
גריסיני (צילום: יעל נתן גולדשטיין)

גריסיני

על ידי 30 בינואר 2014

גריסיני הוא חטיף איטלקי. מדובר במאפה צר, ארוך, פריך וכל כך טעים שלא תוכלו להפסיק לנשנש מהרגע שהוא יוצא מהתנור. גריסיני יכול לשמש כחטיף, נשנוש או כיבוד טעים בכל אירוע.

  • זמן הכנה : 3h 00 min

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק פרט למים - כולל התוספת שנבחרה.
  • מוסיפים את המים בהדרגה ולשים לבצק אחיד, גמיש ונעים.
  • לשים לפחות 10 דקות - לא להתרשל. הבצק תלוי בזה.
  • שמים בקערה מקוחמת, מכסים במגבת ומניחים שעתיים להתפחה.
  • לאחר שהבצק תפח - חובטים בו במכת אגרוף להוצאת האוויר.
  • מעבירים למשטח מקומח ומרדדים לעובי של חצי ס"מ.
  • חותכים לפסים ארוכים.
  • לוקחים כל רצועה ומגלגלים בתוך תערובת הפרמז'ן-אורגנו. (תוך הוצאת האוויר)
  • מסדרים בשורות בתבנית על נייר אפיה ומרססים בשמן זית.
  • אופים על חום נמוך, 120-140 מעלות עד להזהבה והתקשות.
הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: