4.8אלף 
הדפסה
גרטן תפוחי אדמה קישואים ועגבניות
גרטן הוא תבשיל קדירה שמגיע מהמטבח הצרפתי שמכיל ירקות חתוכים בציפוי גבינה או שמנת. גרטן תפוחי אדמה קישואים ועגבניות נצמד להגדרה הקלאסית, הירקות חתוכים לפרוסות, מתובלים בעדינות ומוקרמים בגבינה שהופכת לקריספית בתנור. גרטן תפוחי אדמה, קישואים ועגבניות הוא קל מאוד להכנה, טעים מאוד ומתאים לכל ארוחה.
את הגרטן ניתן להגיש חם מהתנור או בטמפרטורת החדר.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 3 בינוניים
- קישואים - 2 בינוניים
- עגבניה - אחת בשלה
- בצל - 1 גדול
- חמאה - 30 גרם
- גבינה צהובה - 3 פרוסות
- אורגנו - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם (עדיף גרוס)
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 3 כפות
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- שוטפים היטב את הקישואים ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- את העגבניה פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ - ואז לרבעים.
- את הבצל קוצצים קטן קטן.
- מחממים מחבת וממיסים בו את החמאה עם כף שמן.
- כשהחמאה נמסה - מכניסים את הבצל ומטגנים עד להשחמה.
- מורידים מהאש ומעבירים את הבצל המטוגן לתבנית חסינת חום קטנה משהו כמו 9*13 ס"מ) מרפדים את התחתית עם הבצל בשכבה אחת.
- מסדרים יפה את פרוסות הירקות בתבנית בסדרה של תפוח אדמה - קישוא - עגבניה וחוזר חלילה. מסדרים את הירקות בצפיפיות ועם אלכסון קל. שיהיה יפה.
- מזליפים מעט שמן זית על כל הירקות מלמעלה.
- מפזרים מלח, פלפל שחור ואורגנו מעל הירקות.
- מניחים את פרוסות הגבינה הצהובה מעל הירקות.
- מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל30 דקות.
זהו! מוכן!
לפני ההגשה מפזרים קצת עירית קצוצה או כוסברה או פטרוזיליה.