4.5אלף 
הדפסה
גיוזת פטריות מטוגנת
גיוזת פטריות מטוגנת היא גיוזה מבצק דק מאוד, מלאה בתערובת של פטריות, ירקות ורוטב. במהלך הטיגון הגיוזה מקבלת קראנצ'יות נהדרת וכמובן - הטעם נהדר!
הגיוזה המטוגנת דורשת מעט מיומנות - אבל אל תבהלו. עקבו אחר ההוראות ויצא לכם מצוין!
- זמן הכנה : 45 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 20-25 גיוזות
מרכיבים
הוראות הכנה
מכינים את הבצק
- שמים את הקמח והמלח בקערה.
- מוסיפים את המים בהדרגה ולשים את הבצק עד שהוא נהיה גמיש ויציב.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח חצי שעה.
מכינים את המלית
- קוצצים את הפטריות.
- חותכים את הגזר לרצועות ממש ממש דקות וקוצצים לרצועות באורך של ס"מ ומטה.
- קוצצים את הכרוב וחותכים לחתיכות באורך ס"מ ומטה.
- קוצצים את הבצל הירוק.
- שמים את כל הירקות הקצוצים בקערה ומוסיפים את הטריאקי והמירין.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק דק דק דק דק בעובי מ"מ (שיהיה על סף השקיפות מרוב שהוא דק)
- מחממים את השמן בסיר לטיגון עמוק - כי הגיוזות צריכות להכנס לטיגון מיד אחרי שמסיימים לקפל אותן.
- חותכים עם סכין את הבצק המרודד לריבועים באורך 4-5 ס"מ.
- מניחים כפית של מלית באמצע כל ריבוע.
- סוגרים את הריבוע באלכסון למשולש ומהדקים את הבצק כך שלא ישארו בועות אוויר בפנים.
- לוקחים את הפינות של בסיס המשולש ומחברים אותן יחד.
- מכניסים לטיגון עמוק עד השחמה.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!