מתכונים קלים מתכונים צמחוניים גובי מנצ'ורי – כרובית בתיבול חריף

גובי מנצ'ורי – כרובית בתיבול חריף

מאת אסף כהן
גובי מנצ'ורי - כרובית בתיבול חריף

גובי מנצ'ורי – כרובית בתיבול חריף

על ידי 16 במרץ 2014

גובי מנצ'ורי זו כרובית מתובלת בחריפות טובה שמגיעה ממחוז מנצ'ורה בסין. על הכרובית הזו נאמר: היא חריפה שאי אפשר לאכול, וכל כך טעימה שאי אפשר להפסיק. גובי מנצ'ורי זו כרובית חריפה לאמיצים בלבד שקל להכין וממש כיף לאכול.

  • זמן הכנה : 25 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מפרקים את הכרובים לפרחים נדיבים - כלומר לא קטנטנים.
  • מכניסים את הכרובית לסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי ועוד ס"מ.
  • מוסיפים את החומץ והמלח ומביאים לרתיחה.
  • נותנים לכרובית לרתוח 2-3 דקות ומכבים את האש.
  • מסננים את הכרובית מהמים ונותנים לה לטפטף את שאריות המים ולהתייבש.
  • בינתיים קוצצים את הבצל קטן קטן קטן וגם את הפלפל הסודני.
  • מערבבים יחד את הקמח, הקרנפלור והמים וטורפים במטרפה עד לקבלת מרקם נוזלי - סמיך מאוד.
  • מרתיחים את שמן הקנולה בסיר או בצ'יפסר.
  • כשהשמן רותח - טובלים מספר כרוביות בבלילה ומכניסים לשמן הרותח.
  • מטגנים 2-3 דקות עד שנהיה קרום לבן קשיח - ומוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עד שכל הכרוביות מטוגנות.
  • מחממים 2 כפות שמן קנולה.
  • מוסיפים את הבצל, הפלפל והשום הכתוש מטגנים דקה.
  • מוסיפים את הסויה, הקטשופ - וקורט מלח.
  • מערבבים קצת ומוסיפים חצי כוס מים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות על אש קטנה.
  • שופכים את הרוטב על הכרוביות ומערבבים עם כף עץ בעדינות עד שכל הכרוביות מצופות ברוטב.

זהו! מוכן!

להגיש עם הרבה מים.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: