4.6אלף 
הדפסה
גובי מנצ'ורי – כרובית בתיבול חריף
גובי מנצ'ורי זו כרובית מתובלת בחריפות טובה שמגיעה ממחוז מנצ'ורה בסין. על הכרובית הזו נאמר: היא חריפה שאי אפשר לאכול, וכל כך טעימה שאי אפשר להפסיק. גובי מנצ'ורי זו כרובית חריפה לאמיצים בלבד שקל להכין וממש כיף לאכול.
- זמן הכנה : 25 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
הוראות הכנה
- מפרקים את הכרובים לפרחים נדיבים - כלומר לא קטנטנים.
- מכניסים את הכרובית לסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי ועוד ס"מ.
- מוסיפים את החומץ והמלח ומביאים לרתיחה.
- נותנים לכרובית לרתוח 2-3 דקות ומכבים את האש.
- מסננים את הכרובית מהמים ונותנים לה לטפטף את שאריות המים ולהתייבש.
- בינתיים קוצצים את הבצל קטן קטן קטן וגם את הפלפל הסודני.
- מערבבים יחד את הקמח, הקרנפלור והמים וטורפים במטרפה עד לקבלת מרקם נוזלי - סמיך מאוד.
- מרתיחים את שמן הקנולה בסיר או בצ'יפסר.
- כשהשמן רותח - טובלים מספר כרוביות בבלילה ומכניסים לשמן הרותח.
- מטגנים 2-3 דקות עד שנהיה קרום לבן קשיח - ומוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עד שכל הכרוביות מטוגנות.
- מחממים 2 כפות שמן קנולה.
- מוסיפים את הבצל, הפלפל והשום הכתוש מטגנים דקה.
- מוסיפים את הסויה, הקטשופ - וקורט מלח.
- מערבבים קצת ומוסיפים חצי כוס מים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות על אש קטנה.
- שופכים את הרוטב על הכרוביות ומערבבים עם כף עץ בעדינות עד שכל הכרוביות מצופות ברוטב.
זהו! מוכן!
להגיש עם הרבה מים.